Két stabil kezdőjét is pénzre válthatja a Fradi

Bár kiváló játékosok, mégis bölcs, előremutató lépés lenne.

Nagyjából így gazdálkodik, okoskodik egy közép-európai klub, amely lépked előre, egyre inkább tényező lesz Európában, de közben növeli is a költségvetését: igazolnak tehetséges, ügyes légiósokat, akikkel eredményeket érnek el, akik megmutatták magukat Európában, hozzásegítették a csapatot most épp egy Európa-liga-csoportkörhöz. Ezután (és semmiképp se ez előtt, a bajnokság végén, nyár elején) jó pénzért eladják őket, miután a pótlásukról már gondoskodtak.

Erről már hosszabban értekeztünk akkor, amikor Thomas Doll távozott az Üllői útról és megérkezett Szerhij Rebrov. A német alól rendre eladták a csapatot, épp akkor, amikor elindult a csapat nyáron Európába, borítékolva is volt a kudarc. Rebrov érkezése változtatta meg a szemléletet.

A Fradi a jelek szerint épp erre készül, ugyanis két stabil kezdője is eligazolhat a napokban, vélhetően eurómilliókért.

A legjobb dán csapat 12 millió euróért eladta a Ajaxnak Mohamed Daramyt, őt pótolná Tokmac. A 27 éves szélső-támadó 113 meccset játszott eddig a Fradiban, 33 gólja és 18 gólpassza van, ami nem kiugró, azonban a nemzetközi kupákban mindig remekelt, ott hívta fel a figyelmet magára. Ezeken sokkal jobb a statisztikája: 31 meccs, 10 gól, 6 gólpassz. Nem véletlen, hogy a Fradiból bekerült a norvég válogatott keretébe is.

De ez nem minden, mert ezzel párhuzamosan a lengyel sajtóban is eladtak egy FTC-jétékost:

Arról is írnak, hogy a 26 éves védekező középpályás iránt a Rangers és a Trabzonspor is érdeklődött korábban, így ő lehet a legnagyobb igazolásuk nyáron. A hatalmas termetű játékos 2019 telén igazolt a Fradiba, azóta az egyik legfontosabb tagja a csapatnak, 108 meccset játszott és időközben ukrán válogatott is lett.

Mindkét pletykát megerősítette az üllői129.hu, vagyis a héten tényleg eladhatja a magyar bajnok a két értékét, mégpedig komoly haszonnal. Mivel a pótlásuk már megtörtént – hiszen Uzuni, Zubkov, Mak és Szánthó mellé leigazolták a szélre Zeljko Gavricot, míg a középpályára jött Kristoffer Zachariassen és Stjepan Loncar Somália, Laïdouni, Sigér és Vécsei mellé –, így nem okoz fennakadást a távozásuk. És persze az sem kizárt, hogy igazol is még valakit a Ferencváros.

A témában érdemes meghallgatni ezt a podcastet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.