Két vb-címmeccsel jön 2019 legjobban várt UFC gálája

Szombat éjjel/vasárnap hajnalban jön a UFC 239, ami az év eddigi legfontosabb UFC eseménye lesz.

A UFC mindig erős gálát rak össze az International Fight Weekre, és ez most sem lesz másképp, olyan meccsek lesznek a legnagyobb MMA-szervezet 239-es számozott gáláján, ami kötelező program az MMA-rajongóknak.

A gála főmeccsét minden idők egyik legjobbja, a félnehézsúlyú király, Jon Jones vívja, ellenfele a brazil KO-gép, Thiago Santos lesz. Jones eddig az összes ellenfelét legyőzte (egy veresége van kizárás miatt és egy eltörölt győzelme doppingvétség miatt), igazi zseni a ketrecben, sokan minden idők legjobbjának tartják. A ketrecen kívül viszont eléggé balhés, drogproblémái voltak, többször eltiltották és korábban karambolozott egy várandós nővel, majd elfutott a helyszínről.

Ilyeneket tud a ketrecben:

Most viszont úgy tűnik, összekapta magát, hét hónapon belül ez lesz a harmadik meccse, és ezúttal is abszolút favoritnak számít. Kiemelkedik a mezőnyből, korszakos zsenije az MMA-nak.

Ellenfele a brazil Thiago Santos, aki zsinórban négy meccset nyert, a legutóbbi hármat ráadásul kiütéssel. Dinamit van az ökleiben, robbanékony, borzasztóan erős, az állóharca kiemelkedő. Ennek ellenére óriási szenzáció lenne, ha éppen ő tudná legyőzni Jonest.

Santos öt legemlékezetesebb kiütése:

A Jones–Santos mellett lesz még egy címmeccs, a női hartmatsúlyú bajnok Amanda Nunes a korábban szintén világbajnok Holly Holm ellen fog bunyózni. Nunes pehelysúlyban és harmatsúlyban is világbajnok jelenleg, legutóbb azt a Cris Cyborgot ütötte ki, akit az MMA-világ közel legyőzhetetlennek tartott. Előtte pedig szintén KO-zta Ronda Rousey-t, aki a női MMA első igazán nagy sztárja volt. Nunesben és Holmban közös, hogy mindketten kiütötték Rousey-t, az amerikai Holm azóta viszont több meccset is elbukott, és most sem ő az esélyes, Nunes az egyértelmű favorit, jelenleg nehezen elképzelhető, hogy bárki le tudná győzni.

Nunes top 5 kiütése:

Nem címmeccs, de a gála – számomra – legjobban várt bunyója a Jorge MasvidalBen Askren párosítás. Askren még veretlen, kiváló birkózó múlttal rendelkezik, korábban két másik szervezetnél (Bellator és ONE) is bajnok volt, a UFC-nél viszont ez lesz mindössze a második meccse. Masvidal igazi veterán, az utcai bunyóban kezdte pályafutását, évek óta a közvetlen élvonalba tartozik, tavasszal pedig magabiztosan kiütötte a váltósúly egyik legjobbjának tartott Darren Tillt.

Masvidalról itt írtunk részletesebben:

Valószínűleg a győztes a következő meccsén már a bajnok Usman ellen mehet, vagyis elég nagy a tét. Ehhez még hozzájön, hogy valódi feszültség van a két versenyző között, egyáltalán nem bírják egymást, így eléggé eseménydús meccsre számíthatunk.

A gálán még bunyózni fog a korábbi középsúlyú bajnok Luke Rockhold, az amerikai súlycsoportot vált, félnehézsúlyban az első ellenfele a lengyel Jan Błachowicz lesz.

Óriási gálának ígérkezik tehát a UFC 239, most már csak azért kell szorítanunk, hogy senki ne sérüljön le, és minden bunyósnak sikeres legyen a mérlegelés.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon