Nagy Dominik egy ártatlannak tűnő nyilatkozattal hozta magát borzasztóan nehéz helyzetbe. Hol hibázott ő, hol a klub? Milyen következményei lehetnek a történetnek? És mit tanulhat Dominik ebből az ügyből? Körbejárjuk az esetet.

Nagy Dominik 2017 elején igazolt a Legia Warszawához. Egymillió eurót kapott a Fradi, vagyis a lengyelek láttak benne valamit, hiszen magyar viszonylatban komoly pénzt fizettek érte. Eddig 28 meccsen hét gólja és egy gólpassza van, ebben a szezonban 16 alkalommal játszott, háromszor volt eredményes. Az idei kilenc bajnokijából hatszor kezdett, egyszer nem került be a kezdőbe, egyszer padozott. Száraz statisztikák ezek, de fontosak, megmutatják, hogy Nagy ugyan viszonylag sok lehetőséget kapott, de nem a csapat húzóembere.

Korábban a drukkerek megverték őket, aztán jött az a bizonyos nyilatkozat, ahol túlságosan őszinte volt.

Nem akarok titkolózni, az a célom, hogy a szezon után egy erősebb bajnokságban szerepeljek. Ez volt a Legia célja is a szerződésünk aláírásakor” – nyilatkozta Nagy Dominik.

A transfermarkt.com szerint 1,3 millió euró a piaci értéke, ezzel a 10. legdrágább magyar futballista

Mert az oké, hogy legbelül azt gondolja, hogy a Legia számára csak egy állomás, teljesen természetes, hogy erősebb bajnokságban szeretne játszani. Vannak céljai, előre tekint, így kell ezt. Viszont egy dolog ezt gondolni, és teljesen más ezt nyilatkozni. Mert egy hasonló megnyilvánulást egyetlen klubnál sem néznek jó szemmel. Mert valamilyen szinten tiszteletlenség ez, főleg egy olyan, Lengyelországban nagy múltú klubnál, mint a Legia. Nagy Dominik tehát meggondolatlan volt, bután cselekedett.

Pláne úgy, hogy ugyan a teljesítménye nem rossz, de meg sem közelíti például a korábbi Legia-játékos Nikolicsét. És még ott van az is, hogy a lengyelek szerint a kelleténél többet bulizik. Vagyis azt sem mondhatni, hogy csúcsteljesítményt nyújt, mindent a focinak rendel alá, most pedig becsúszott egy hiba. Ha így lenne, talán a Legia sem bánna úgy vele, ahogy.

A történetben a lengyelek is sárosak, nem is kicsit. Pökhendi módon, túl keményen bánnak a játékossal. És nem azért, mert leküldték a tartalékok közé. Mert az érthető. Valamilyen módon meg kell büntetniük a 22 éves szélsőt, és a tartalékcsapatban való szerepeltetés máshol is bevett szokás.

Dariusz Mioduski klubelnök szavai ezek, aki már Gigi Becali magasságokban van ezzel a nyilatkozattal. Maga az üzenet itt is érthető bizonyos szempontból, a szavai viszont túl nyersek, már megalázóak. Ahogy a lengyel Polsat Sport írása is, amely megemlíti, hogy Nagy úgy tüntette fel a Legiát, mintha ott nem lenne lehetősége a fejlődésre. Közben meg láthatjuk a lengyel és a magyar foci közötti különbséget: Lengyelország csoportelsőként kijutott a vb-re, Magyarországon még azt sem lehet tudni, ki lesz a kapitány. Ez is felesleges izmozásnak tűnik, legalábbis szerintünk. A balhé után néhány nappal továbbra is téma a magyar játékos a lengyel sajtóban egyébként, állítólag hétvégén a tartalékokkal játszott, nem ment neki jól, majd a lefújás után senkivel sem pacsizott le.

Nagy Dominik nem túl okos nyilatkozatára tehát a klub és a lengyel sajtó nem igazán elegáns válasza jött.

Meddig lesz a tartalékoknál?

Mi a tanulság az egészből? Nagy Dominik pályafutása hogyan alakulhat?

Egyértelmű, hogy Nagy nagyon nincs egyszerű helyzetben. Nem tudni, meddig marad a tartalékoknál, és azt sem, mi a klub szándéka vele. Azon azért meglepődnénk, ha továbbra is a durcás ovist játszanák, de az benne van a pakliban, hogy nem számolnak vele. Ha mégis, akkor a játékoson elég komoly nyomás lesz a csapat és a szurkolók részéről is. Hasonló hiba nem igazán fér bele, jó teljesítmény kell tőle, hogy visszaküzdje magát.

Mert a Legia és a lengyel bajnokság továbbra is jó ugródeszka lehet, és ha Nagy Dominik valóban elég tehetséges és elkötelezett, akkor a lengyelektől valóban egy erősebb bajnokságba is eljuthat.

Csak ezeket a terveit ne nyilatkozza le még egyszer.

Szerinted ki hibázott?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon