Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bódog Tamás igazi kuriózum volt az NB I-ben, több szempontból is. Nélküle unalmasabb lesz az amúgy is pocsék magyar foci.

Bódog 1994 óta Németországban focizott, majd ott tanulta meg az edzői szakmát is, a Bundesliga pedig egészen más közeg, mint a honi, és bizony az edzőn folyamatosan érződött is ez a kettősség. A Mainz pályaedzője volt három évig, később a Leipzignél is betöltött egy ilyen szerepet, majd Dániában is. Onnan jött Diósgyőrbe.

Nem volt ahhoz szokva, a focistái nem tudnak például beadni, és mivel nem az a típus, aki mismásol, ezeket ki is mondta. Képes volt nagyon cizelláltan, de egyértelműen szidni játékosait, azonban ő magában is meglátta a hibát, a Magyarországon szocializálódott magyar kollégáival szemben.

Annyira máshogy nyilatkozott, hogy egy alkalommal tönkre vágta az összes magyar edző sztenderd kifogását, a Videoton például nem örülhetett:

Azonban ennél is tovább ment, ami már akkor, novemberben megpecsételhette a sorsát:

De úgy általánosságban véve a magyar focistákról is lesújtó volt a véleménye, és Bódog nem csak személy szerint kritizált, átfogó képet adott.

Csatárába, Bacsa Patrikba név szerint beleállt, azóta sincs sehol a tehetségesnek mondott játékos.

De a mindig kritikus, azonban őszinte, nyílt, kemény kezű, és szakmailag tényleg felkészült edző a spanyol játékosát is úgy kivágta, mint macskát szarni, nem tűri a fegyelmezetlenséget és

A legkomolyabb kirohanása tavasszal volt, amikor konkrétan megalázta saját játékosait, ott már lehetett érezni, hogy sokáig nem lesz már a DVTK edzője.

A játékvezetőket sem hagyta ki, megszólította Erdős Józsefet is:

Kétség kívül az egyik legmókásabb nyilatkozatát a Paks elleni vereség után adta, futballtörténeti, ahogy tőmondatokkal döngöli a földbe csapatát, nem először, de eközben a saját felelősségét sem hárította el. Gerinces.

A Pintér Attilákhoz szokott fülünknek és szemünknek nagyon fog hiányozni egy ilyen karakter a magyar fociból, reméljük, lesz még csapat, amely meglátja benne a lehetőséget.

(Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.