Klónja verte a 43 éves MMA-legendát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Anderson Silva két év után ismét harcolt, de az időt nem tudta legyőzni.

A minden idők egyik legjobbjának tartott Silva fénykorában érinthetetlen volt, gyakorlatilag a tökéletes MMA-harcosnak tartották. Az elmúlt években viszont már közel sem tudta hozni a korábbi csúcsszintjét, de ha meccsel, akkor még mindig kiemelten figyelik a rajongók.

A Pók becenevű Silva a UFC 234-es gáláján a fiatal Israel Adesanyaval bunyózott Melbourne-ben. A 29 éves Adesanya a meccs előtt többször elmondta, Silva számára valódi példakép, több mozdulatát is ellopta a brazilnak. És valóban rengeteg hasonlóság van kettejük stílusa között: mindketten rendkívül technikásak, állóharcban igazán erősek és a bunyójukat a kiszámíthatatlanság, elegancia jellemzi.

Az egyértelmű favorit Adesanya volt, aki végül egyhangú pontozással nyert, Anderson Silva azonban megmutatta, hogy még 43 évesen is képes jó meccset hozni.

Adesanya a bunyó után azt mondta, olyan volt számára ez, mint egy kosárlabda-rajongónak Michael Jordan ellen pályára lépni.

Ehhez meg nem kell különösebb kommentár:

UFC on Twitter

A moment in time 🙏 #UFC234 https://t.co/rcAH3WafhK


A UFC 234 egyébként totál kaotikusra sikeredett, miután néhány órával a kezdés előtt kidőlt a főmeccsről a középsúlyú bajnok Robert Whittaker. Az ausztrál hazai közönség ellen védhette volna meg címet Kelvin Gastelum ellen, de kevéssel a kezdés előtt heves hasi fájdalmai voltak, mint kiderült sérve van, amit azonnal megműtöttek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.