Nagy valószínűséggel a legtöbb helyről eltanácsolták volna, Magyarországon szinte biztosan, de szerencsére a szerbek nem így tettek. Így ma már az NBA egyik legjobb centere.

A Denver magasembere, Nikola Jokic ma már a Nuggets legjobbja, emellett az NBA talán legjobban passzoló centere. A 24 éves játékosnak egészen különleges képességei vannak, kissé mackós testalkatát játékintelligenciával és vajkézzel kompenzálja. Nem véletlenül Joker a beceneve.

De ki gondolta volna ezt tízévesen?

Jokic útlevele

Itt egy még sokkolóbb kép:

Jokic nem a profizmus mintaképe volt, állítólag 3 liter kólát ivott naponta, folyamatosan édességeket evett, reggelire meg egy rakás bureket. Állítólag amikor 17 évesen profi szerződést kötött a KK Mega Baskettel, egyetlen fekvőtámaszt sem volt képes lenyomni.

De nem engedték el a kezét a szülők, apuka kemény és szigorú volt, és az edzők is mellette voltak – ehhez nyilván kellett az is, hogy jó magasra nőtt. Így kicsit később, 2013-ban már az U19-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett a szerb válogatottal. Majd egy évre rá a Denver Nuggets elvitte a draft 41. helyén. A 2014/15-es szezonban még maradt Szerbiában, az Adria Liga MVP-je lett, majd 2015-ben ment át az NBA-be.

Ma már a liga egyik legjobb centere, olyan rekordot ért el, mint a liga történetének leggyorsabban elért tripla-duplája: 30 pontos, 15 pattanós, 17 gólpasszos teljesítményét 14 perc 33 másodperc alatt hozta össze. Ma közel tripla-duplát átlagol: 20,2 pont, 10,8 lepattanó, 7,6 assziszt.

Jokic jó példa arra, hogy ne ítéljünk elsőre és ne adjuk fel az álmainkat. És persze arra is, hogy tehetséggel és sok munkával akkor is csúcsra érhetsz, ha kölyökként csúfolnak a men boobs miatt.

Hosszabbított is vele a Denver: 5 évre a maximumért, 148 millió dollárért írt alá. Már nem csúfolja senki.

(Fotó: Jim McIsaac/Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon