Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kiss Attila erdélyi katolikus plébános az első magyar világbajnok a FISTC sprint kutyaszánhajtásban, méghozzá hatkutyás szibériaihusky-fogattal.

Kiss Attila 2011 óta az Erdélyben található Óradna római katolikus papja, aki idén február 16–19. között az olaszországi Millegrobbéban (Alpe Cimbra) mindenkinél gyorsabb volt a huskyfogattal – írja a Beszterce megyei helyi újság román nyelvű hírére hivatkozva a romkat.ro. Kiss korábban egyébként Európa-bajnok és vb-ezüstérmes is volt, de akkor román színekben.

A vb-arany mellé kaptunk egy zseniális élménybeszámolót is, ami a romkat.ro-n jelent meg.

"Február 15-én, húszórai utazás után megérkeztünk egy csodaszép helyre: Millegrobbéba. A hely egy hegy tetején van, egy hatalmas tisztás szélén volt a Stake out. Egy francia csapat mellett kaptunk helyet. Kikötöttük a kutyákat, és enni adtunk nekik. Úgy sajnáltam őket, mivel már 24 órája nem ettek, így dupla adagot adtam nekik – ez később hibának bizonyult."

Szinte ott ülsz a szánom, és érzed a kutyák hideg leheletét, ahogy mesél az erdélyi pap:

A zárás lírai lett:

"Gratulálok a kutyáimnak: a fenomenális két vezérnek: Girónak és Tiszának, a két juniornak: Macinak és Patricknak és a két fáradhatatlan húzókutyának: Luckynak és Deamernek. Gratulálok az ellenfeleknek, a franciáknak és az olaszoknak és mindenkinek, akik ide segítettek.

Isten fizesse meg mindenki jóságát és szeretetét! Mindent Isten legnagyobb dicsőségére!"

Itt a teljes beszámoló, itt pedig olvashatsz egy interjút Kiss pappal.

(via 444; fotó: Andrei Dăscălescu/Tășuleasa Social)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.