Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azért azt érdekes lenne egyszer megtudni, hogy mi járhatott Mario fejében, amikor anno kiborulva kérdezte a pólóján, hogy "Miért mindig én?". Hát azért, te drága ember, mert egy összeférhetetlen, arrogáns kis pöcs vagy – és ezt a Besiktas ellen is bizonyította.

"Felesleges drámázni! Nyertünk, ez az egy, ami számít." – üzent az Istagramon, de közben emberi tulajdonságokat mutatva meg is köszönte Hendersonnak a büntetőt.

Amúgy már tényleg felesleges, berúgta, nyert a Liverpool a Besiktas ellen az Európa-liga kieséses szakaszában. Csakhogy vannak íratlan szabályok a fociban (is). Például az, hogy a meccs előtt kijelölik, ki lövi a tizenegyest, meg olyanok is, hogy a csapatkapitány a csapat kapitánya, ő a főnök a pályán. Jelen esetben Jordan Henderson, aki Gerrard távollétében mindkettő volt: kijelölt és cséká is.

De ez miért is érdekelné Balotellit, hiszen olyan kirobbanó formában van (ez már a negyedik gólja, amióta nyáron (!) Liverpoolba igazolt...), hogy számára nem kérdés, neki kell lőnie a sorsdöntő tizenegyest. Tegyük hozzá, belőtte az olasz, és nyertek is.

De ezt a fegyelmezetlenséget még Gerrard sem hagyta szó nélkül, aki szakkommentált a meccsen:

„Jordannek kellett volna elvégeznie a tizenegyest. A szabály az szabály, Henderson volt a kijelölt rúgó, Mario fegyelmezetlen volt. De legalább belőtte... Azonban Jordan a csapatkapitány, és Mario tiszteletlen volt a kapitányával, akkor is, ha nagyon fontos gólt szerzett. Azért vannak a szabályok, hogy betartsuk őket.”

Mondjuk legalább nem mentek egymásnak és állíttatták ki magukat, mint az NB I-ben. De az is tény, hogy ilyen szinten komoly egók ütköznek, nem ritka az ilyen eset, csak hát ez a fiú valamiért minden esetre példa.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.