Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok pénzt kínálnak érte, és nem kapkodnak, megvárják a vb-t a tárgyalásokkal.

Hát Marco Asensio, a Real Madrid támadó középpályása, akit a spanyolok utolsó vb-csoportmeccse után meg is kérdeztek az esetleges klubváltásról.

Persze az U19-es Európa-bajnok hárította a kérdést a kötelező „csak a vébére koncentrálok” szöveggel,

de legalább elismerte, hogy volt ilyen megkeresés, és nem tagadta, hogy a vb után jöhetnek a tárgyalások.

Jürgen Klopp nagyra értékeli Asensio játékát, a januárban a Barcához igazoló Philippe Coutinho tökéletes helyettesének tartja, de már tavaly is meg akarta szerezni. Igaz, akkor még csak 50 millió eurót tudott volna adni érte a Liverpool, a Realnál pedig éppen csak ránéztek az összegre, aztán ment is a levél a kukába.

Most viszont jól jön a Poolnak a Coutinhóért kapott 160 millió. A Liverpool közben próbálkozott egy 150 milliós ajánlattal is, de a Real azt sem vette komolyan. Ahhoz képest, hogy 2014 decemberében 3,9 millióért vették a Mallorcától, szépen felment az ára.

Asensiónak 2023-ig érvényes szerződése van a madridiakkal, a kivásárlási ára 700 millió euró, úgyhogy a Real igencsak bízik a játékos megtartásában.

Másfelől, ha kicsit kombinálni akarunk, a Real már két brazil csodagyereket is igazolt, az amúgy sem szegényes keretébe, így ha esetleg Asensio elégedetlen lenne a csapaton belüli helyzetével, nem lenne értelme megtartani.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.