Nem írt újabb történelmet a Mezőkövesd, a Honvéd nyerte a Magyar Kupát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Több szempontból is történelmi labdarúgó Magyar Kupa-döntőt rendeztek ma este: először adott otthon MK-döntőnek az új Puskás Aréna, a Mezőkövesdnek meg úgy általában ez volt az első döntője.

A Honvédnak viszont ez már a 19. Magyar Kupa-döntője volt, ebből hetet nyertek meg a kispestiek. Ez elég pocsék arány, Djordje Kamber például három vesztes döntőn is játszott. Most főszerepet is játszott, de erről később.

A mostani finálé nem csak a helyszín miatt volt különleges. A koronavírus-járvány miatt a stadion befogadóképességének csak a negyedét használhatták a nézők. A hatályban lévő jogszabályok szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani a nézők között, így csak minden negyedik ülőhely foglalható el, vagyis három széket üresen kell hagyni két ember között, illetve a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem lehet használni. Nos, ez már ránézésre is irreális volt, és a gyakorlat ezt be is bizonyította:

A csapatokon érződött a megilletődöttség a nagy tét és a hatalmas, csodás stadion miatt. Főleg a Kövesden, amely idén jobb csapat, de érződött, hogy berezeltek a lehetőségtől, óvatosan játszottak. A Honvéd pedig védekezett, ahogy szokott, majd pontrúgásból vezetést szerzett – kétszer is.

És itt jön Kamber: egy szöglet utáni lövése Neszterovon úgy pattant meg, hogy Szappanosnak nem volt esélye.

Security Check Required

null

Ezt Pekár gyorsan egalizálta, négy perccel később Tujvel segítségével nagy gól lőtt szabadrúgásból.

Security Check Required

null

Hiába tűnt úgy, hogy a Mezőkövesd uralja a meccset, a Honvéd pontrúgásból ismét betalált, Kamber ezúttal segítség nélkül fejelt a Kövesd kapujába.

Security Check Required

null

A Honvéd pedig ezután a stabil védekezésével, nagyobb tapasztalatával, finálérutinjával úgy hozta le a meccset, hogy a Kövesdnek gyakorlatilag már helyzete sem volt, semmilyen veszélyt nem jelentett Kuttor csapata. A Honvéd idén megnyerte a Magyar Kupát, története során nyolcadik alkalommal, és ezzel Európa-liga-induló is lesz a kispesti együttes.

Magyar Kupa-döntő

Honvéd–Mezőkövesd 2–1

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.