Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ilyen eredmények és teljesítmény után előbb-utóbb a Girón vagy a Tour de France-on is szerepelhet magyar versenyző.

Az idén 40. alkalommal június 11-16. között megrendezett, 6 napos, 890 kilométeres Tour de Hongrie (TdH) biciklis verseny 129 indulója közül 16-an magyar versenyzők voltak.

Az összetett versenyben a 24 esztendős lett, Krists Neilands nyerte meg az idei Magyar Körversenyt és igazi szenzációként két magyar is dobogós helyen végzett:

A sikerek kinyithatják a kaput a magyar tehetségek előtt, a jó eredményeknek köszönhetően nagyobb eséllyel kerülhetnek fel az olyan sztárcsapatok radarjára, mint a Team Cofidis.

A Team Cofidis csapatfőnöke, Christian Guiberteau a Cofidis hazai képviselőjével folytatott beszélgetése során ugyanis elmondta, hogy a csapatuk bizakodva érkezett a versenyre: szakaszgyőzelemre és összetettben jobb eredményre számítottak. Remek lehetőségnek vélte, hogy az országnak vannak fiatal tehetségei és

Az idei TdH verseny eredményeit látva, a most dobogóra álló fiataloknak komoly esélyei vannak kiemelkedő helyezést elérni akár olyan nemzetközi rangos versenyeken is, mint amilyen a Tour de France vagy a Giro d’Italia.

Jó volt látni, hogy a magyar fiatalok élnek a bizalommal, a lehetőséggel. A hazai kerekesek kiemelkedő eredményei láttán mindenki a magyar kerékpársport felemelkedését jósolja” – jegyezte meg a TdH szervezőbizottság elnöke, a korábbi kiváló versenyző, Eisenkrammer Károly.

2020-ban Magyarországról indul a Giro d’Italia 3 szakasza, ami nagy lépés a hazai kerékpársport és a fiatal magyar bringások számára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.