Muszáj volt nyernie a női kézilabda-válogatottnak, és nyert is. Továbbjutott a csoportjából.

A már csoportgyőztes svédekkel játszott az olimpia csoportkörének utolsó fordulójában a magyar kézilabda-válogatott. A csoport többi meccsein kedvező eredmények születtek, így a magyar csapat úgy léphetett pályára, hogy ha nyer, akkor biztosan továbbjut a negyeddöntőbe.

Remekül kezdett a magyar csapat, összeszedett, koncentrált és viszonylag kevés hiba jellemezte az első félidői játékot. Majdnem végig vezetett Elek Gábor csapata, négy gól is volt az előny, Biró Blanka szenzációsan védett, elöl pedig többek között Márton és Háfra hozta a jó teljesítményt. A félidő második felében azonban volt egy gyengébb periódus, feljött és át is vette a vezetést a svéd csapat, de sikerült kiegyenlíteni, 15–15 volt félidőben.

A második félidőt is a magyar csapat kezdte jobban, egy 4–0-ás futással indult a játékrész, tíz percen át nem tudtak a svédek gólt szerezni. Hat gól is volt az előny, a svédek azonban ismét feljöttek, 11 perccel a vége előtt három gól volt a magyar előny, ráadásul Tomorit kiállították. Az utolsó percekben a különbség már nem változott számottevően, nyert Elek Gábor csapata. Ott van az olimpia legjobb nyolc csapata között. A négy közé jutásért Norvégiával játszik szerdán.

Női kézilabda, B-csoport

Magyarország–Svédország 26–23 (15–15)

A férfi vízilabda-válogatott is ma játszott: 

(Fotó: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.