Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szombaton Svájc ellen még a tisztes helytállás sem jött össze, valahol legbelül azért bíztunk abban, hogy legalább Feröer ellen sikerül egy nagyon-nagyon-nagyon picit kárpótolni az Eb-mámorból a vébéselejtező emésztőgödrébe lökött szurkolókat. Nem biztos, hogy összejött, de legalább nyertünk.

Tavaly szeptemberben egy bravúros döntetlent hoztunk össze a bombaerős Feröer ellen, most ugyan nyertünk, de nem volt egyszerű menet.

Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber Z. (Nagy D., 66.), Pátkai, Nagy Á., Dzsudzsák – Ugrai (Sallai, 89.), Eppel (Böde, 46.)

Bár folyamatosan a feröeriek térfelén tartottuk a labdát, nagyon nem tudtunk vele mit kezdeni, kevés helyzetet alakítottunk ki, görcsösen játszottunk. A második félidőben azért több gólhelyzetféleségünk is volt, de mégis többnyire impotensek voltunk.

És hogy mennyire? A legjobban az jelzi, hogy a szurkolók a 21. perctől kezdve a meccs végéig rendre belekezdtek az "Ébresztő!", a "Kurva gyenge" a "Hol a csapatunk?" skandálásába, plusz néha még németül is szólt a "Viszontlátásra".

A hajrában aztán csak összejött a dicső győztes gól, a csereként beálló Böde szöglet után egy kipattanó labdát gyötört be a feröeriek kapujába (1–0):

A magyar válogatott ezzel a bámulatos győzelemmel megőrizte harmadik helyét a csoportjában, aminek élén a portugálok végeztek, miután 2–0-ra legyőzték a svájciakat. Előbbi egyeneságon vébérésztvevő, utóbbi pótselejtezőt játszik.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csoportharmadik hely reális, de azért az hagy némi kívánnivalót maga után, ahogyan elértük. Még akkor is, ha eltekintünk az Eb-mámortól.

vb-selejtező, B-csoport

Magyarország–Feröer 1–0 (0–0)

Gólszerzők: Böde (81.)

(Fotó: Reuters / Szabó Bernadett)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.