Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kicsúsztunk a top 50-ből, de bő egy éve volt ennél rosszabb is.

Marco Rossival a magyar válogatott szeptember óta kikapott Görögországtól és ikszelt Észtországban, ezzel pedig a 49. helyről lecsúszott az 55. pozícióba. Ebből is látszik, hogy a teljesítmény, az esetleges magasabb minőség még nem garancia arra, hogy előrelépjünk. Legalábbis rövid távon.

Ez 2017 júliusa óta a legrosszabb helyezése a válogatottnak, akkor az 59. volt. A Nemzetek Ligája-csoportunkból Görögország a 42., Finnország eggyel mögöttünk áll, az 56., Észtország pedig a 98., tehát tényleg illett volna legyőzni.

Megváltozott számítás

A FIFA a vb után átalakította a férfi világranglista pontszámítását: az Élő-pontrendszer alapján minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek pontokat a válogatottak. A győzelemért egy, a döntetlenért fél pont jár, de fontosság szerint nyolc kategóriába sorolták a találkozókat. A legkisebb szorzóval (0.5) azok rendelkeznek, amelyeket nem hivatalos nemzetközi játéknapon rendeznek, a legnagyobbal (6) pedig a világbajnoki meccsek a negyeddöntőtől a fináléig.

Az élen most már Belgium áll, Franciaországgal volt holtversenyben, viszont Svájc legyőzésével több pontot szerzett, mint Franciaország, amely a ranglistán a svájciaknál rosszabbul álló Németországot győzte le legutóbb. Így egy ponttal vezet.

Itt a teljes lista.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.