Megadták a gólt, úgyhogy lemondana az állampolgárságáról a szerb kapus

Óriásit védett a szerb szuperrangadón a Partizan kapusa, Vladimir Sztojkovics, ám mégis bent látták a játékvezetők, gólt ítéltek. A játékos teljesen összeomlott.

Vasárnap játszották a belgrádi városi derbit, a Partizan–Crvena zvezda ott olyan, mint nálunk a Fradi-Újpest. Még néha olyanabb is. A meccs 1–1-es döntetlennel ért véget, de Sztojkovics szerint maximálisan igazságtalanul. A Zvezda egyenlítőgólja ugyanis szerinte nem volt bent, a labda nem haladt át a gólvonalon teljes terjedelmével.

Itt az eset, mindenki eldöntheti, gól volt-e. Szerintünk sem volt bent.

Sztojkovics viszont annyira kiborult, hogy azóta már szégyelli, hogy szerb, ha rajta múlik, nem is marad az.

A játékvezető nem láthatta a labdát miattam. Minden elismerésem a Crvena zvezda játékosaié, akik hősiesen küzdöttek, de ez, amit láttam... először szégyellem magam, hogy ennek az országnak az állampolgára vagyok. A kapuban álltam, sikerült kiütnöm a labdát. Esküszöm, nem volt gól.”

Nyilván felmerült az újságírókban a kérdés, hogy komolyan gondolja-e, hogy lemond az állampolgárságról:

A klub persze azonnal próbálta kozmetikázni a dolgot, hétfőn közleményt adott ki:

„Vladimir Sztojkovics szeretné kifejezni elnézését a meggondolatlan kijelentésének néhány mondata miatt, hangsúlyozza, hogy soha nem lehet, és nem is fog lemondani az állampolgárságról, és nem fordít hátat az országnak, hiszen az országunkat megszámlálhatatlan alkalommal a legszebb fényben és a legméltóságteljesebben képviselte, nem ritkán mint egy igazi hős a szerb labdarúgó-válogatott tagjaként.”

Sztojkovics egyébként korábban volt Crvena zvezda-játékos is.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon