Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Böde Dani annak ellenére dühöngött a Puskás elleni meccs után, hogy megnyerte a Fradi, merthogy szerinte a két góljából egyet sem kapott meg a játékvezetőtől. De az MLSZ (és a Fradi) besegített.

Szenvedett az amúgy az NB I-es simán vezető Fradi a Puskás Akadémia ellen, be kellett állni a részleges bokaszalag-szakadás után felépülő Bödének ahhoz, hogy képes legyen gólt rúgni Doll csapata. A csatár beállt, aztán 3 perc múlva már 2–0-ra ment az FTC.

Előbb gólpasszt adott egy lecsúszó lövéssel, majd átemelte Pogacsicsot és Branko Pauljevics nem tudott menteni. Annyira nem, hogy a spori neki írta a gólt, mondván amúgy nem ment volna be. És amúgy a lassítások alapján tényleg úgy tűnt, hogy a Puskás-védő nélkül mellépattogott volna.

De az MLSZ (miután a Fradi kérte a felülvizsgálatot) ma úgy döntött, Böde kapja a gólt.

"A Ferencváros indítványa nyomán az MLSZ illetékesei megvizsgálták a mérkőzésről készült felvételeket. Több kameraállásból is elemezni kellett a jelenetet, hogy egyértelműen el lehessen dönteni a kérdést. Ennek eredményeképpen az a döntés született, hogy a szabályok szerint a gólszerző Böde Dániel."

És itt egy felvétel, ami azt igazolja, talán tényleg befelé tartott a labda:

Böde így 13 góllal áll az NB I góllövőlistájának élén.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.