Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy meglehetősen visszataszító vádaskodás indult el a Barcelona korábbi elnöke és Abidal ellen. A francia kikéri magának.

Már szerdán lábra kapott a hír, miszerint Éric Abidalnak szervkereskedőktől szerzett új májat a Barcelona akkori elnöke, az azóta börtönben ülő Sandro Rosell. Szándékosan nem foglalkoztunk ezzel a gusztustalan sztorival, elvégre egy súlyos betegségből felépülő emberről van szó, aki megküzdött a rákkal.

Az egész abból indult ki, hogy az El Confidencial tényfeltáró riportja szerint a Barcelona akkori elnöke, Rosell 2012 tavaszán bizonyíthatóan a feketepiacon próbált meg májat szerezni Abidalnak. Mivel Rosellt 20 millió eurós pénzmosással gyanúsítják, azóta is előzetesben ül, így könnyű ráhúzni bármit.

Az FC Barcelona azonnal tagadta, hogy Rosell szervkereskedőktől vásárolt új májat, mi több a BBC úgy értesült, hogy a katalán igazságszolgáltatás is vádemelés nélkül lezárta az állítólagos szervvásárlási ügyet. A transzplantációkért felelős hivatalos spanyolországi szervezet is azt mondta a nyomozás során, hogy minden a hatályos jogszabályok és az orvosi protokollok szerint történt Abidal eseténél. A hivatalos verzió szerint Abidal unokatestvére, Gérard volt a donorja.

Eddig hallgatott az érintett, most viszont már muszáj volt megszólalnia. Kiadott egy közleményt:

Kötelességemnek érzem, hogy tudassam a sajtóval, hogy mennyire bosszantanak és elszomorítanak a mai hírek, melyek az állítólagos illegális májtranszplantációmról szólnak.

Szeretnék őszintén elnézést kérni a családomtól, az orvosaimtól és mindenkitől, aki hasonló helyzetben volt valaha is, hogy ennyi ideig kétségek közt hagytam őket azzal, hogy nem reagáltam ezekre a hírekre.

Az unokatestvérem, Gérard volt az, aki felajánlotta nekem a máját és ezzel megmentette az életem. Ezért elmondhatatlanul hálás vagyok neki! Végig az előírt protokollt követtük, az orvosi beavatkozásról pedig minden dokumentum elérhető, amely alátámasztja, hogy az eljárás szabályos volt.

És az Instagramra is posztolt.

Con la publicación de esta imagen quiero pedir respeto hacia mi primo Gerard y defender su honorabilidad. Denuncio públicamente la actitud de algunos medios que siguen poniendo en duda la legalidad de una intervención que me salvó la vida. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ¡Basta ya! Pido respeto para todos los que hemos pasado o están pasando por una situación similar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ --------------- ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ With this image, I want to show my respect for my cousin, Gerard, and defend his honour. I wish to publicly condemn the attitude of some media outlets who are suggesting any doubt in the legality of the intervention which saved my life. Stop now! I request respect for myself and everyone affected personally by this stage of my life, and for anyone else in a similar situation. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

15.9k Likes, 453 Comments - E.Abidal Official (@abi22ericabidal) on Instagram: "Con la publicación de esta imagen quiero pedir respeto hacia mi primo Gerard y defender su..."

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.