Az idei versenyeket még megtartják, jövőre viszont nyugdíjba küldik az Air Race-t.

Épphogy átköltözött Budapestről Zamárdiba az Air Race, kiderült, hogy jövőre már ott sem lesz verseny, mivel nem lesz sehol. A Red Bull ezt a közleményt adta ki a verseny megszűnéséről:

"A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért."

Idén júliusban tehát utoljára lehet itthon látni a Red Bull Air Race-t, szeptember elején pedig végleg elbúcsúzik a rajongóktól. Ha esetleg nem láttad volna, ahogy majdnem összerókáztuk egy próbarepülésen az egyik gép belsejét, akkor feltétlenül nézd meg most.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon