Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Épphogy átköltözött Budapestről Zamárdiba az Air Race, kiderült, hogy jövőre már ott sem lesz verseny, mivel nem lesz sehol. A Red Bull ezt a közleményt adta ki a verseny megszűnéséről:

"A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért."

Idén júliusban tehát utoljára lehet itthon látni a Red Bull Air Race-t, szeptember elején pedig végleg elbúcsúzik a rajongóktól. Ha esetleg nem láttad volna, ahogy majdnem összerókáztuk egy próbarepülésen az egyik gép belsejét, akkor feltétlenül nézd meg most.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.