Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Messi hosszú nyilatkozatot adott a Radio 94.7, ami nála igen ritka, így érdemes szemezgetni belőle, a Marca szemlézte is röviden.

Az argentin focival való viszonya például meglehetősen pikáns. Szerelem, sok buktatóval.

A világbajnokság után úgy éreztem, el kell vonulnom, hogy a családommal gyászolhassak és elfelejthessek mindent. A mi generációnkat nagyon sokan és sokszor bántották a hazámban.

Pedig mi is a nemzeti színekért játszunk és tiszta szívből akarjuk a sikereket. Talán jobb lett volna, ha nem hagyom annyiban a találgatásokat és hamarabb rendezem le a nyilvánosság előtt ezeket a kérdéseket, de nem vagyok a szavak embere. Nem beszélek sokat, játszom, és ez az, amit szeretek.

Sokan tanácsolták nekem, hogy ne térjek vissza többé a válogatottba, ám úgy döntöttem, ott leszek a csapattal a meccseken és a tornákon, szeretnék valamit nyerni. Természetes, hogy időre van szükségem, amíg alkalmazkodni tudok ehhez a fiatalabb csapathoz.

Európában Messi egy igazi szerény hős, egy példakép, ám Argentínában igyekeznek rosszfiúnak beállítani.

Őrület, hogy az emberek azt mondják, hogy gyakorlatilag az apám a nemzeti csapat menedzsere, sőt azt is mondják, hogy hatalma van az argentin szövetségben. Emiatt igencsak szenved a családom. Bárki bármit mondhat, az emberek elhiszik, és akkor én vagyok a rosszfiú.

Például azzal vádolták, hogy ő állította össze a csapatot a vb-n:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.