Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gianluca Di Marzio olasz átigazolásokkal foglalkozó újságíró új könyvében ír arról, hogy Lionel Messi közel volt ahhoz, hogy a Chelsea-be igazoljon, de Florentino Pérez is meg akarta szerezni a hatszoros aranylabdást.

Grand Hotel Calciomercato című könyv még nem ismert meg nem valósult átigazolásokkal kapcsolatosan sztorikat tartalmaz, az egyik ilyen Messi és a Chelsea története.

Lionel Messi egész karrierjét az FC Barcelonában töltötte, a klub történetének legnagyobb ikonja. Nyáron közel került a távozáshoz, miután betelt nála a pohár a vezetőség átláthatatlan és nem hatékony politikája miatt. Messi a Cityhez akart szerződni, de végül maradt, miután kiderült, csak abban az esetben mehetne, ha bíróságra megy a Barcelona ellen, esetleg a manchesteriek kifizetik a 700 millió eurós kivásárlási árát. Egyik sem történt meg.

Visszatérve Di Marzio történetére. Az olasz újságíró szerint

A londoniak hajlandóak lettek volna kifizetni Messi akkori 250 millió eurós kivásárlási árát, az argentinnak pedig megadni az éves 55 millió eurós fizetését. Messi akkoriban adócsalási botrányba keveredett, leginkább emiatt akart váltani.

Az üzlet végül nem jött össze, Messi apja és ügynöke lebeszélte az argentint, aki így maradt a Barcelonában.

Szintén Di Marzio írja a könyvében, hogy

Gyerekként is meg volt az esélye Messinek, hogy a Real futballistája legyen:

(via Sky Sports; Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.