Az olimpia első hete után a magyar küldöttség legeredményesebb tagja egy aranyéremmel és egy ezüsttel Milák Kristóf, aki szerint ez első olimpiának nem rossz. Valóban nem, inkább szenzációs.

Miláknak 200 pillangón nem volt ellenfele, 100-on az előfutamban olimpiai csúcsot úszott, amit rögtön megdöntött az amerikai Caeleb Dressel. A döntőben féltávnál második helyen fordult, a végén nagyot hajrázott, de Dresselt nem sikerült befognia, Európa-csúccsal lett ezüstérmes.

Most nagyon nagy súly esett le a vállamról. Rengeteg készülés, rengeteg teher… annyira megkönnyebbültem, mikor beértem, hogy végre vége. Vége a 100 pillangónak, vége a versenynek, az olimpiának, és második lettem egy ilyen idővel. Igazából az jött ki ott rajtunk, a célban.

Első olimpiának nem volt rossz. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a sikerért. Büszkén jöttem ki, büszkén fogok hazamenni. Jól éreztem magam, úgy érzem, elégedett lehetek, és már várom, hogy hazamehessek.

Egy korszak most lezárult, most jön egy új. Nagyon kíváncsi vagyok a következő 3-7 évemre. Nagyon érdekes dolgok fognak történni, úgy érzem, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Állok elébe. Nem akarom még lelőni a poént. De már nagyon éhes vagyok”

– nyilatkozta Milák az M4 Sportnak.

Videón Milák Kristóf ezüstérmet érő úszása:

(Fotó: Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldal)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.