Minden idők egyik legjobb nehézsúlyúja a KO-gép ellen
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem túlzás a cím, visszatér Cain Velasquez, ráadásul egy nagyon várós, és számára veszélyes meccsen Ngannou ellen.

Cain Velasquez korábbi UFC-bajnok elmúlt néhány éve arról szólt, hogy megpróbálta összerakatni a sérülésektől megtört testét, és úgy tűnik, végre sikerült, hétvégén újra ketrecbe lép.

Velasquez fénykorában (2010-2013) körül dominálta a UFC nehézsúlyú mezőnyét: Brock Lesnart kiütötte, Junior Dos Santost egy vereség után kétszer péppé verte, Antonio Silvát szintén kétszer győzte le.

A Dos Santos elleni trilógiája az egyik legjobb, ami valaha volt MMA-ban. A harmadik meccs összefoglalója:

A kivételes kondijáról híres Velasquez legutóbb 2016 nyarán meccselt, vagyis két és fél év után fog újra bunyózni, az ellenfele Francis Ngannou lesz.

A kameruni származású Ngannou az egyik legfélelmetesebb KO-gép, nem technikás, taktikailag nem különösebben képzett, de őserő rejlik az ökleiben, és ha betalál, akkor általában kiütés a vége.

Mindkettőjüknek borzasztóan fontos lesz ez a meccs, Velasquez azt mondta, most eldől, hogy képes-e még a legmagasabb szinten harcolni, ha nem, akkor befejezi, mert úgy értelmetlen az egész, ha nem a bajnoki címért küzd. Ngannou meg szintén bajnoki övért akar bunyózni, a Miocic elleni vereség után kisebb hullámvölgybe került, de legutóbb már ismét a tőle megszokott stílusban teljesített.

A Velasquez–Ngannou bunyót február 17-én rendezik, a helyszín Phoenix lesz. Kötelező program azoknak, akik küzdősport-rajongók, az év egyik leglátványosabb nehézsúlyú bunyója lehet. A fő kérdés az, hogy Velasquez tudja-e hozni a régi formáját? Ha igen, akkor Ngannou borzasztóan nehéz helyzetben lesz, ha viszont a mexikói már nem tud azon a szinten teljesíteni, mint korábban, valószínűleg beleszalad egy KO-ba.

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.