Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kisvárda a hatodik helyen áll, a Mezőkövesd mellett az NB I egyik meglepetéscsapata volt, aztán egyszer csak váratlanul kivágták Miriuta László edzőt.

Az egykori kiváló Győr-, Videoton- és Fradi-játékos, aki a magyar válogatottban is szerepelt, nyáron érkezett Kisvárdára edzőnek. És aligha hitte, hogy csak néhány hetet húz ki, azt meg pláne, hogy nem az eredménytelenség miatt rúgják ki.

„Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek” – írta akkor közleményben a Kisvárda. Ma már tudjuk, miben különböztek, Miriuta elmondta a Digi Sportnak.

Augusztus 24-én a Kisvárda az Újpesttel játszott, a szünetben Miriuta Grozavnak adott taktikai utasításokat:

Az ominózus jelenet után már csak emailben kommunikáltak, Miriuta érezte is, hogy baj lehet.

A Kisvárda azóta három meccset elbukott, a Zalaegerszeggel pedig döntetlent játszott. Révész azóta kinevezte edzőnek Kocsis Jánost és Dajka Lászlót.

A tulaj a Digi Sporton reagált Miriuta szavaira.

A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem adott soha taktikai utasítást. Úgy telefonáltak bent a játékosok, mintha kártyapartin lennének.” Azt is elmondta, az igazi okokat nem fogja elmondani.

A klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.

(via 444, Index)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.