Mohamed Szalah az év játékosa a Premier League-ben?

A hivatalos eredményhirdetés vasárnap lesz, de egy Mootaz Chehade nevű, bennfentesnek számító újságíró már kiírta Twitterre.

Az Almustaqbal újságíró-szerkesztője korábban is kiszivárogtatott már olyan híreket, amik később megvalósultak, de azért a hivatalos bejelentésig fenntartással fogadhatjuk. Mindenesetre ő úgy tudja, Mohamed Szalah az év játékosa.

Mootaz Chehade on Twitter

Mohamed Salah has won PFA Player of the Year for the 2017/18 season, ahead of the likes of Kane, Sane, Silva, De Bruyne and De Gea. Well deserved.

Viszont teljesen jogos lenne a döntés, Mo Szalah ugyanis elképesztő nagyot megy ebben a szezonban: 32 bajnoki meccsen 30 gólt szerzett, ennél jobb átlaga csak George Allannak volt, aki 31 bajnokin jutott el 30 gólig a csapatban – 1896-ban. A Premier League történetében egy szezonon belül 31 gól volt a legtöbb, amit egy játékos szerzett, mivel még van négy meccse, ezt is átadhatja a múltnak. Nem mellesleg az első játékos, aki 22 különböző meccsen volt eredményes.

A BL-ben 12 meccsen 10-et szerzett, összesen már 40 gól áll a neve mellett, Ian Rush 1986-87-es szezonja óta ő az első Liverpool-játékos, aki 40 gólig jut egy idényen belül. És ő az első játékos a Premier League-ben, aki egy szezonon belül háromszor is a hónap legjobb játékosa lett.

Télen simán nyerte Afrikában az Év játékosa díjat is, Egyiptomot kilőtte a vébére, szóval az Aranylabda sem annyira elképzelhetetlen, az Aranycipőt meg félig már fogja.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon