Korábbi edzője gyáva seggfejnek nevezte a Fradi-elnököt

Ricardo Moniz 2012-13-ban volt a Ferencváros edzője, és hiába telt már el öt év a távozása óta, még mindig élénken él benne a budapesti kaland.

Monizzal a dán Tipsbladet készített interjút még a dán Randers edzőjeként, ám a cikk megjelenése napján már nem volt az élvonal utolsó helyén álló együttes trénere. Az interjút az ulloi129.hu fordította le, merthogy a Fradival kapcsolatban is érdekeseket mondott a holland szakember.

Akeem Adamsről volt szó, a 22 éves trinidadi válogatott Moniz szerint a klub legjobb játékosa volt, azonban szívrohamot kapott az edzőpályán, sokáig küldöttek az életéért, de végül Adams elhunyt. Ekkor Moniz már nem volt a Ferencváros edzője, 2013 decemberében kirúgták, viszont azóta is cipeli a terhet, és a vezetőket hibáztatja.

Három hónapot töltöttem ott az édesanyjával és mindent nekem kellett intéznem. A lábát levágták, kómában volt. Aztán felébredt a kómából és nekem kellett elmondanom, hogy elvesztette az egyik lábát. A játékosaim védelme volt mindig a prioritásom. Ezért kritizáltam a Ferencvárost.

Érted, ilyen vagyok. ‘Seggfej.’ Nem vagyok politikus. Ez nem kifogás, de így védem mindig az embereket. Ahogy Johan Cruyff is tette.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalos reakciója

A Ferencváros nem érdemelte meg ezt az arroganciát. A tárgyilagossághoz hozzátartozik, hogy az FTC igenis mindent megtett fiatal labdarúgójáért. A klub minden vezetője a 3 hónap alatt többször, hetente is, míg a csapatmenedzser és a játékostársak naponta látogatták a kórházban Akeem Adamst. Az FTC az Albert Alapítványon keresztül 10 millió forinttal járult hozzá elhunyt játékosa temetési, hazaszállítási költségeihez. A Fradi egy nagy család, amelyben senkit sem hagynak magára, ha bajba jut, amelyben mindenkinek segítenek, ha rászorul.

Azt hozzá kell tenni, hogy Ricardo Moniz – aki egy rendkívül szuggesztív, lendületes és fanatikus egyéniség, rajong a játékosaiért, tényleg tűzbe ment értük a Fradinál is – Adams halála után szétesett, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Nem volt olyan interjú, amikor ne erről beszélt volna, és ebből a játékosai sem maradtak ki, folyamatosan téma volt az öltözőben is a szomorú eset, ami negatív hatással volt a csapatra.

Ennek pedig nyilván az az oka, hogy ő erőltette a leigazolását, annak ellenére, hogy az orvosok abszolút nem javasolták. Moniz állítólag azt is tudta, hogy Adams édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, tehát mindegy egyéb gond mellett a rizikófaktor is nagy volt, mégis kellett neki mindenáron. Sőt azon a napon, amikor a kórházba került a trinidadi, már az edzésen sem volt jól, ám Moniz erről sem tájékoztatta az orvosi stábot. Akeem halála után pedig érthetően bűntudata volt, amit képtelen volt kezelni.

És érezhetően mind a mai napig küzd ezzel.

A teljes interjút itt tudod elolvasni magyarul.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon