Tegnap lett hivatalos, hogy Nagy Ádám végül Bolognába igazolt, és ahogy írtuk, nekünk az egyik szemünk sírt, és kicsit a másik is. De most nézzük meg a másik oldalról is.

Sajnos egyértelmű, hivatalos információk, hírek, közlemények a legritkább esetben kerülnek ki a Fraditól, illetve úgy általában magyar csapatoktól, így külföldről, vagy kiszivárgott, félhivatalos infókkal kell dolgozni, ha szerződésekről és pénzekről van szó.

Mi történt?

  • Nagy Ádám a remek Eb után végül Bolognába igazolt
  • A hivatalos verzió szerint 1.5 millió euróért, plusz egy vagy kétszeri 300 ezres bónuszért
  • A fiatal középpályás 500-600 ezer éves fizetést kap

Mi itt a bibi?

A bajunk ezzel az volt, hogy Nagy jóval többet ér másfél milliónál, elég csak Renato Sanches Bayernbe igazolását, vagy Leroy Sanét megnézni: a portugál még csak 18, de 35 millió eurót adott érte a bajor csapat, a németért meg 40-50 millió fontot fizet a City.

Sanches óriási tehetség, láttuk az Eb-n is, de semmiképp sem 33 milliónyival, mint Nagy, Sanéról nem is beszélve, aki még annyit sem mutatott és ∼55 millió eurót adnak érte?! Ezek tudatában szerintünk Ádám minimum 20 milliót ér nálunk, pláne, hogy játszott az Eb-n is, nem úgy, mint Sané, de mivel magyar, legyen 10.

Ehhez képest a 1.5 millió aprópénz, elherdáltak egy tehetséget fillérekért. Ráadásul a Serie A-ba, ami a legnehezebb terep egy fiatal légiósnak/magyarnak, de erről már írtunk.

És akkor mégis miért jó ez?

A 24.hu külföldi forrásokból kiderítette, hogy a Fradinak nehezebb dolga volt, mint gondoltuk, igazak lehetettek azok a pletykák, hogy Nagynak volt egy kivásárlási ára a szerződésében: olasz lapértesülés szerint konkrétan mindössze 300 ezer euróért is elhagyhatta volna a Ferencvárost.

És ahogy azt sejtettük mi is, konkrét 3-4 millió eurós ajánlat nem érkezett érte. Szóval ez a másfél millió ki lett maxolva, a kivásárlási árnál 600 százalékkal többet préselt ki a Fradi a Bolognából. Sőt, két részletben további 300 ezer eurót fizet(het) a Bologna.

Ha így nézzük, ez egy tökéletes üzlet volt.

Már csak tovább kellene jutni a Partizani ellen. Tipped?

(forrás: 24.hu; fotó: bolognafc.it)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon