Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A törökök elleni bravúrgyőzelem után Oroszország ellen már a pontszerzés sem jött össze hazai pályán. Későn kapta össze magát a magyar válogatott.

Törökországban szervezett játékkal teljesen megérdemelten nyert a magyar válogatott, de azt lehetett tudni, hogy az oroszok mindkét csapatnál jobb. Ez leginkább a vérprofi helyzetkihasználásban mutatkozott meg: Oroszország kíméletlenül megbüntette a magyar hibákat és úgy ment egy három góllal, hogy különösebben nagy fölényben sem volt.

Mirancsuk:

Odzojev:

A második félidő tragikusan kezdődött, Fernandes néhány másodperc után gólt szerzett:

A meccs szinte eldőlt, Rossi együttese mégsem esett össze, a 62. percben Sallai szépített, a 70. percben pedig Nikolics találata még a pontszerzés reményét is visszahozta.

Próbálkozott is a magyar csapat, ám a harmadik gól már nem jött össze. Ha a poharat félig tele látjuk, akkor azt lehet kiemelni, hogy nem esett össze az együttes, nem adta fel, még akkor sem, amikor az első támadásból jött a harmadik gól a szünet után. Mentálisan van tartása Rossi gárdájának.

Kikaptunk 3–2-re a vb-negyeddöntős oroszoktól, így két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel áll a magyar válogatott. A következő meccs az NL-rájátszás: Bulgária–Magyarország, október 8., 20.45.

Nemzetek Ligája, 2. forduló

Magyarország–Oroszország 2–3

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.