Nagyon megszorították a UFC legdominánsabb bajnokát

Jon Jones a vártnál sokkal nehezebben védte meg félnehézsúlyú UFC világbajnoki övét.

A 31 éves Jonest súlycsoportoktól függetlenül a UFC egyik, ha nem a legjobb bunyósának tartják. A ketrecben megszorítani is kevesen tudták eddig, legyőzni pedig senki. Az elmúlt hét hónapban két meccset is simán hozott, és úgy tűnik, a magánéletbeli problémáit végre leküzdötte.

Jones most a UFC 239-es gáláján a brazil Thiago Santos ellen lépett ketrecbe. Az óriási ütőerejéről híres Santos tavaly lépett fel félnehézsúlyba, és a váltás tökéletesen sikerült: zsinórban három KO-győzelmet húzott be, ezzel rögtön a súlycsoport első számú kihívója lett. Ennek ellenére Jones volt az abszolút favorit, a szakértők és a szurkolók is kevés esélyt adtak a brazilnak még arra is, hogy megszoríthatja a bajnokot.

A meccs azonban borzasztóan szoros volt, Jones végül csak megosztott pontozással tudott nyerni, Thiago Santost az egyik pontozó kihozta győztesnek, a másik kettőnél minimális különbséggel Jones volt a jobb.

Jon Jones tehát továbbra is a félnehézsúly királya, de a vártnál sokkal jobban megizzasztotta Thiago Santos. Ez meg jó jel a súlycsoport jövőjének szempontjából, mert az elmúlt időszakban úgy tűnt, Jones gyakorlatilag verhetetlen.

A bajnok a meccs után azt mondta, hajlandó a visszavágóra, vagyis valószínű, hogy a két bunyóst látjuk még egymás ellen.

Szintén a UFC 239-es gáláján történt:

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon