Négy kapitányjelölt van a férfi kézilabda-válogatottnál, a korábbi is visszajöhet

Ljubomir Vranjes nem tudott javítani a Veszprémen, ellenben egy kicsit még rosszabb lett a csapat vele, így elzavarták. És ha már ott nem jó, akkor kapitány sem maradhatott. Most sürgősen kellene valaki helyette.

Az MKSZ döntése még nem született meg, de a hírek szerint legalább már kicsit tudtak szűkíteni a jelöltek listáján. Négyen maradtak. Ők:

  • A lengyel Plocknál edzősködő, de másodállásban visszahívható katalán Xavi Sabaté, aki ugye épp Vranjes elődje volt, és akkor nem a legjobb hangulatban váltak el tőle. Éles József például ezt mondta róla: „Sabaténak ez nagy falat volt, már az elején látszódott, hogy az lesz. Soha nem volt igazából komoly edző, a neve sem csengett úgy a kézilabdában, mint mondjuk Vranjesé. Egy csapatnak fel kell néznie az edzőjére, ezt pedig Sabatéban nem láttam soha.”
  • Csoknyai István, a Balatonfüred edzője.
  • A vb-ezüstérmes jobbátlövő, Gyurka János, aki a férfi utánpótlásszakág-vezető. Ő Csoknyaival párban is lehet.
  • Vladan Matics, a Tatabánya jelenlegi és a Szeged korábbi edzője.

A szövetség elnökségének szerdai ülésén még azt sem sikerült eldönteni, hogy külföldi vagy magyar legyen-e az új kapitány. A Nemzeti Sport információi szerint a fenti négy tréner egyikét kérhetik fel kapitánynak, de hogy meddig, még azt sem tudják.

Hétfőn edzőtáborba vonul a válogatott keret, szerdán pedig már magyar–szlovák meccs lesz. Szóval még ráér.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon