„Nem aggódtam, hogy nem fogok játszani, mert tudtam, hogy milliomos leszek”

Ritka, amikor egy focista ennyire nyíltan beszél a karrierje anyagi oldaláról. Pláne, hogy ennyire béna és felelőtlen volt az elején. Aztán viszont fontosabb lett a pénz, mint a szakmai rész.

A kameruni középpályás, Alex Song 2012-ben igazolt az Arsenaltól a Barcelonához. A katalánok 19 millió eurót fizettek érte, őt meg komoly fizetéssel tömték ki. De előtte nem volt mindig fenékig tejföl az élete, hiába volt nyolc évig az Arsenal profija. Hivatalosan 2016-ban igazolt el a Barcától, most, négy évvel később Pascal Siakamnak, a Toronto Raptors kosarasának mesélt Instagram élő beszélgetésben az akkori időszakról.

Nem a trófeáékért igazolt Barcelonába:

„Az Arsenalnál töltött első éveim alatt még százezer fontot sem tudtam megtakarítani, miközben az emberek azt hitték, milliomos vagyok. Amikor odaigazoltam, tizenötezer fontot kerestem hetente, de fiatal voltam és könnyelmű. A nagyfiúk társaságában akartam lenni, bármit megvásárolhattam és őrült éjszakákat tölthettem a városban.

Láttam, hogy Thierry Henry milyen autóval érkezik edzésre és én is ugyanolyat akartam, bármi áron. El is mentem egy kereskedésbe, megvettem, de esküszöm, két hónap múlva vissza kellett vinnem. Az összes pénzemet a fenntartására költöttem, így inkább egy Toyotát választottam.

Aztán amikor a Barcelona megkeresett engem és láttam, mennyi fizetést kínálnak, nem kellett kétszer átgondolnom, nem haboztam.

Úgy éreztem, hogy a családomnak kényelmes életet kell tudnom biztosítani, ha majd véget ér a karrierem.”

FCBarcelonaFl #StayHome 🏡 on Twitter

📱 Alex Song (during an Instagram Live chat with Pascal Siakam) on leaving Arsenal: "When Barcelona offered me a contract, and I saw how much I would earn, I didn't think twice. I felt my wife and children should have comfortable lives once my career is over.

(Fotó: FC Barcelona; via Tot El Camp)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.