A klubfutball kéthetes szünete az asszonyok pechére nem egyenlő a focimentes hétvégével, úgyhogy szombatra is akad bőven néznivaló az Európa-bajnoki selejtezőknek köszönhetően.

Négy mérkőzésből hat pont – ez nem Litvánia vagy Kazahsztán mérlege az A-csoportban, hanem Hollandiáé. Nem túl veretes. Ahhoz, hogy a Robbent és Van Persie-t nélkülöző 2010-es vb-döntős utolérje a második helyen posztoló Izlandot(!), a török válogatottat kellene megvernie hazai pályán. Utóbbi ténynek a szokásosnál nagyobb jelentősége van: a narancsmezesek ugyanis otthon minden meccsüket megnyerték, idegenben pedig mindet elvesztették. Még ennél is durvább adat, hogy az oranje 1963 óta nem kapott ki hazai pályán Eb-selejtezőn. Ma sem szakad meg a sorozat.

A B-csoportban Európa egyik legjobb keretű válogatottját láthatjuk, ahogy otthon várhatóan megveri Ciprust. Mindezt annak ellenére állítjuk, hogy a pisilő kisfiúk csak a negyedik helyen állnak – éppen a szombati ellenfelük mögött egy ponttal lemaradva. Ciprus még soha nem győzte le Belgiumot, nem most fogja.

Vélhetően az olasz és a horvát válogatott között dől el a H-csoport első helye, ha csak a harmadik helyen tanyázó norvégok szombat este nem trollkodják szét a csoportot és lopnak el pontot déli szomszédunktól. A párosítás érdekessége, hogy a két nemzet még soha sem találkozott tétmeccsen.

Válogatott-szelvény:

Fogadok most, mert szerintem se hülyeség a kombó, és érdekel a majdnem háromszoros pénz is!

(Fotó: Europress/AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon