A legújabb kőgazdag Premier League-olajklub azonnal edzőt is cserélne

Bevásárolta magát a Premier League-be a szaúd-arábiai állami befektetési alap, a Newcastle United többségi tulajdonosa lett. És mivel gyakorlatilag feneketlen a butykos, azonnal elkezdik költeni a pénzt.

A 80 százalékos részesedést 300 millió fontért szerezték meg az arabok, akik a Manchester Cityt tulajdonló, és gyakorlatilag bárkit megszerző Manszúr sejknél mintegy tízszer vagyonosabbak.

A pénzügyi fair play ugyan valamennyire köti őket is, de azért annyira nem, mert a korábbi csapattulajdonos, Mike Ashley az elmúlt években minimális összeget költött a játékoskeret erősítésére, és úgy általában szűkre húzta a költségvetést.

A The Guardian számításai szerint akár 150 millió fontot is elkölthet a Newcastle a következő átigazolási időszakban. Vagy akár hamarabb is, merthogy hiába röpködnek a nevek, első lépésként el akarják küldeni Steve Bruce menedzsert.

Steve Bruce (Fotó: Nick Potts/PA Images via Getty Images)

ami 2025-ig szól: 16 millió eurót kellene letenni a rókák asztalára.

Addig, amíg nincs meg a helyettes, nem állítják fel Bruce-t, márpedig a legfrissebb hírek szerint Rodgers azt üzente, nem érdekli a newcastle-i meló, elkötelezett a Leicesterhez.

Ettől még elküldik Bruce-t, van több másik jelölt is: Frank Lampard, Lucien Favre és Steven Gerrard.

Aztán januárban egy rakás játékosra tesznek majd ajánlatot, a kérdés, ki akar beleugrani a pénztengerbe, miközben a csapat a 19. helyen áll.

Egy kis régebbi Newcastle:

(Kiemelt fotó: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.