Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Arsenal dán csatára különleges figura, elég nagy tehetségnek indult, ám azóta sokkal többet hallhatunk róla a rendőrségi hírekben, mint a gólösszefoglalókban. Most épp rongálással gyanúsították meg, de amúgy is elég komoly a bűnügyi előélete. Nézzük, mit tett már le az asztalra Bendtner.

Akárcsak a szenilis, de imádni való Joe Kinnearről, Nicklas Bendtnerről is méltatlanul kevés szó esik, pedig ő aztán tényleg érdekes figura, az az igazán szórakoztató fajta, rá mondhatjuk: tud élni. Focizni is tud, bár közel sem annyira, amennyire ő gondolja magáról, és amennyire szeretné, hogy elismerjék. Ha nem vagy elég nagy fociőrült, tán még az is lehet, hogy nem hallottál róla.

Pedig a még mindig csak huszonöt éves, 194 centis óriás az Arsenal profija, igaz, elégedetlen a helyzetével, november közepén ezt ki is nyilatkoztatta: „Nem akarok a kispadon ülni, és csak bámulni. Szeretnék sok meccset játszani. Ha választhatnék, a Real Madridban vagy a Barcelonában folytatnám." Hát igen, ez abszolút reális, de előbb még a rendőrségen folytatta.

Daily Mirror információi szerint november 24-én, vasárnap éjjel betörte egy luxusapartman ajtaját és ablakait, amit a térfigyelő kamerák is rögzítettek, másnap már a jardon ült, be is ismerte tettét. És meg is magyarázta: a családjával és a barátaival ünnepelt a Southampton elleni győztes meccs után, és a vacsorát követően úszni akartak egyet a luxusapartmanban, ahol egyébként laktak, de az ajtó zárva volt, az elmondása szerint beragadt, ezért megpróbálták berúgni, és valahogy bejutnia a lakásba. De hát túl erős a fiú.

Ezt egyébként, mármint, hogy jó kondiban van, a tréfás szurkolók is elismerik. Miután a nyáron nem sikerült túladnia a londoniaknak a vaskos szerződésű, ám cserébe gólokat hébe-hóba szállító, és folyamatosan botrányokba keveredő csatáron, felpakolták az eBayre. A Frankfurttal már állítólag megegyezett az Arsenal, de a német klub nem akart hárommillió eurót fizetni a játékosnak. Ekkor jött az ágyúsok fanatikusainak kétségbeesett ötlete.

A hirdetést elvileg egy bizonyos ArseneW adta fel (Arséne Wenger az Arsenal menedzsere), és olyanok szerepelnek benne, minthogy a srác használt ugyan, de jó kondiban van; szezononként öt gólt garantál a mindössze 25 éves, de a Premier League-ben, a Serie A-ban és a BL-ben is megforduló, tehát tapasztalt játékos. Licitálni nem lehet, a listaár pedig 2 500 000 font. De így sem kelt el Nicklas barátunk.

Az Arsenal nyakán maradt tehát a dán válogatott játékos, Wenger mester pedig kőkemény munkára fogta a kissé túlsúlyos primadonnát: egy igen intenzív edzésprogramot dolgoztatott ki a játékos személyi trénerével, akin aztán persze számon is kéri az eredményt. Az mondjuk cseppet sem meglepő, hogy felesleg van Bendtneren, a fickó többször emeli meg a szeszes üveget, mint ahányszor labdába rúg, ráadásul a sportolói létforma optimális táplálékát, a pizzát sem veti meg.

2011 decemberében is az olasz tésztára fájt a foga, a csapat bajnokija után (akkortájt a Sunderlandben futballozott kölcsönjátékosként) hazaugrott Koppenhágába, majd betért barátaival és a csajával egy pizzériába falatozni. Meg italozni. Az volt a baj, hogy Nicklasnál nem volt kápé, a helyen meg nem lehetett kártyával fizetni. Bepöccent és ordibált: "Tudod te, hogy ki vagyok én? Megvehetném az egész helyet!"

De nem ez a legdurvább és legemlékezetesebb részeg Bendtner-előadás. A fickó 2009-ben annyira szétcsapta magát a Manchester United elleni hazai Bajnokok Ligája-vereség után (1–3), hogy letolt gatyával kaparták össze egy Boujis nevű nightclubban. Na ezt nem reklámnak szánta, nem úgy mint 2012-ben.

A legutóbbi Európa-bajnokságon a Dánia–Portugália meccsen kétszer is örülhetett a góljának (végül kikaptak 3–2-re), így kétszer is felhúzhatta a mezét, és mivel nadrágja borzasztóan kúl és tinédzser módon a seggéig le volt húzva, cseppet sem diszkréten kikandikált belőle a zöld alsónadrágja, és annak felirata, a Paddy Power. Ezzel egy ír fogadóirodát reklámozott, ami történetesen az egyik barátjáé.

Mi ezzel a baj? Az, hogy az UEFA nem engedélyezte a privát marketingkampányt, ami eleve egy fogadóirodát promózott, amit a legtöbb helyen tilos, és ugye az európai szövetséggel sem volt leszerződve. Megfeddést kapott az UEFA-tól, plusz kötelezték, hogy a következő meccsen másmilyen gatyában játsszon.

Mondjuk ekkor legalább nem volt részeg, de ez a ritkább eset. Idén márciusban például példátlan, csaknem 33,5 millió forintnak megfelelő (842 ezer dán koronás) pénzbüntetést kapott, miután az egyik szombat éjjel ittas vezetésen kapták Koppenhágában. Az akkor épp a Juventusban játszó focistánál a megengedett alkoholérték háromszorosát mérték, amikor megszondáztatták a zsaruk. A csekély összeg mellett három évre bevonták a jogosítványát is, ám ami sokkal súlyosabb, hogy a dán szövetség fél évre eltiltotta a válogatottól.

A dán Ekstra Bladet újságírója, Mads Kristensen Bloch kipróbálta, milyen lehetett Bendtnernek lenni és vezetni. Saját vérében előállította a Bendtnernél mért alkoholszintet, majd tesztpályára ment.

Ha már végképp elkeseredtek az Arsenal hívei ettől a komoly priusztól, van egy jó hírünk is: Bendtner szerződése 2014 nyarán lejár. Bár most azt ígérte, megjavul.

(Forrás: dailymail.co.uk, sporthirado.hu, nemzetisport.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.