Az oroszok ismét gáláztak, tovább is jutnak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A második körben már a továbbjutás is volt a tét az orosz-egyiptomin.

A hazaiak ugyanis alaposan elporolták a szaúdiakat, így egy újabb győzelem továbbjutást érne nekik. Egyiptomnak a vereség pedig kábé a kiesés. Így nem is vártak tovább, Szalah kezdett.

EFA.eg on Twitter

تشكيل مصر أمام روسيا: محمد الشناوي ( 23 ) - أحمد فتحي ( 7 ) ، علي جبر ( 2 ) ، أحمد حجازي ( 6 ) ، محمد عبد الشافي ( 13 ) - محمد النني ( 17 ) ، طارق حامد ( 8 ) - عبد الله السعيد ( 19 ) ، محمود حسن [ تريزيجيه ] ( 21 ) ، محمد صلاح ( 10 ) - مروان محسن ( 9 ).

A lehetőség tudatában bele is kezdtek az oroszok, de kibírta a bő tízperces rohamot Egyiptom. Utána oda-vissza pörgött a játék, de a kapuk előtt elég nagy volt a tanácstalanság. Mo Szalahhoz nagyjából háromszor jutott el a labda, annyira szorosan fogták, izolálták a többiektől.

OptaJohan on Twitter

19 - Mohamed Salah has had fewer touches than any other Egyptian outfield player in the first half against Russia. Search.

Amikor viszont valahogy odapörgött, odasurrant a labda, a Liverpool támadója azonnal veszélyt jelentett. De ennél több nem történt se itt, se a másik kapu előtt. Az viszont végig érződött, hogy az orosz az erősebb csapat, így semmi szükség nem volt arra, hogy az afrikaiak besegítsenek nekik. De így történt, egy borzasztóan szerencsétlen/szerencsés öngóllal szerzett vezetést Oroszország. 1–0

Ezzel az öngól nevű játékos jó úton halad a gólkirályi cím felé.

Grant Wahl on Twitter

Own Goal (5) well on his way to the Golden Boot.

De Cserisev is tartja vele a lépést, az öngól után ugyanis összeomlott Egyiptom, hirtelen bevert még kettőt a hazai csapat. 2–0

Dzjuba befordult három perc múlva, vége. 3–0

Tíz perccel később Szalah is befordult, lerántották, a videobíró meg döntött: tizenegyes. A világklasszis egyiptomi bevágta. 3–1

Az oroszok mindkét meccsüket megnyerték és rúgtak öt gólt, továbbjutnak. Ott mondjuk már nem fognak annyira ficánkolni, mint minden idők egyik leggyengébb vb-csoportjában. Hogy első helyen jutnak-e tovább, az majd Uruguay ellen dől el.

A-csoport, 2. forduló

Oroszország–Egyiptom 3–1 (0–0)

(Fotó: Francois Nel/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.