Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Xabi Alonso adócsalós ügye egyre súlyosabb, most az ügyészség le akarja ültetni.

Adócsalás miatt ötéves börtönbüntetést kért a madridi tartományi ügyészség Xabi Alonsóra, a Real Madrid, a Liverpool és a Bayern München korábbi futballistájára – írja az MTI.

Mindent az után, hogy 2017 elején kimondták hivatalosan Xabi Alonso ártatlanságát. Most azonban az egyik madridi bíróság újra elrendelte, hogy vizsgálják ki az ügyet. Az ügyész meg lépett egy keményet.

A tavaly nyáron visszavonult középpályás is beállt tehát a sorba Messi, C. Ronaldo, Modric és Marcelo mellé, lehet, hogy ő sem fizetett elég adót. Az ügyészség szerint 2010 és 2012 között 2 millió eurót (622,8 millió forintot) nem fizetett be a spanyol államkasszába. Ezért a börtön mellett 4 millió euró (1,2 milliárd forint) befizetésére is köteleznék. A 36 éves futballista pénzügyi tanácsadóira ugyanilyen büntetést kérnek.

A spanyol jog szerint a 24 hónapnál rövidebb időtartamú büntetéseket nem kell börtönben letölteni. Ilyenkor próbaidőre engedheti a bíróság az elítélteket. Nos, ez annál több, szóval lesz még itt pár kör.

Alonso a spanyol válogatottban 114 alkalommal játszott, 2003 és 2014 között, világ- és kétszeres Európa-bajnok.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.