Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jelek szerint így, vagányul, modernen, meghatóan is lehet, nem csak úgy, kellemetlenül és zavarba ejtően, ahogy az úszóék tolják, és nem csak utólag. Az OTP olimpia kampánya friss és minőségi.

Ez a mottója az OTP-nek, amely már a felkészülési időszakban is a sportolók mellett áll. És azt kéri, tedd ezt te is.

És úgy kéri, olyan színvonalon, és olyan sportolókkal a háta mögött, hogy nehéz ellenállni, előre szólunk. Piszkosul hangulatos videókkal, applikációval, na de mindjárt mutatjuk is, de előbb hallgassuk az alkotókat:

"Annyi volt az OTP kikötése volt, hogy mindenképp legyen valamilyen erős közösségi eleme. Amit először elhatároztunk, hogy nem az olimpia alatt vagy közvetlenül előtte készítünk kampányt; egyrészt, mert akkor lesz sok, másrészt meg pont az a baj, hogy az olimpikonok csak abban a pár hétben kapnak igazán figyelmet. Így született meg a gondolat, hogy mi fókuszáljunk inkább a felkészülési időszakra, és próbáljunk ekkor segíteni a sportolóknak" – mesélte a Mito.

A felkészülési időszak baromi megterhelő az olimpikonoknak, monoton és embert próbáló edzésmunka vár rájuk minden egyes nap, ráadásul a közvetlen környezetükön kívül senkitől sem kapnak lelki támogatást. És persze mi a legnehezebb, ha tudod, hogy ilyen pokoli napok várnak rád? Nekivágni. Azaz felkelni, minden fárasztó nap, ráadásul általában hajnalban.

Így jött a Riaria ötlete, ami egy ébresztőalkalmazás iOS-re és Androidra, amivel a sportolók minden nap egy valódi és személyes szurkolói hangüzenetre ébredhetnek, hogy egy picivel könnyebb legyen elindulni, hogy valamivel egyszerűbb legyen átbillenteni őket a holtponton.

Hogy működik?

A szurkolók mobilappon (hiszen az elérhető nekünk, hétköznapi embereknek is, vagyis mi is ébredhetünk úgy, mint a bajnokok) vagy egy Facebook-appon keresztül elküldhetik az üzeneteiket, amikből a legjobbakat felmondatják Hajdú B. Istvánnal. Utóbbiak így nemcsak tartalmukban, hanem hatásukban is lelkesítőek lesznek, hiszen ébresztőhangként kerülnek be az alkalmazásba.

Persze ez nem minden, hiszen az alkotók megfogják a kezed és bevisznek szépen a felkészülés poklába is, abba az időszakba, aminek mi már csak az eredményét látjuk. És pont azért, hogy megnézzük annak nehézségeit is, hogy te, az egyszerű szurkoló átérezd, már ilyenkor is nagy szükség van rád.

A filmeket csak az eredeti helyszíneken forgatták: a sportolók pont ott edzenek és ott élnek, ami a spotokban is látható. És libabőrösen hangulatosak is lettek.

Nagy Viktor, olimpia bajnok vízilabdázó:

Kozák Danuta, olimpiai bajnok kajakozó:

Kanyó Zsolt, paralimpikon gerelyhajító:

És együtt, hárman:

Ébressz, biztass, adj erőt!

Azért ez nem egy Bol-dog vagy Demjén Rózsi, egy ilyen munkát látva tényleg csak arra gondol az ember, hogy "miért nem mindig így"? Na meg arra, hogy "hol is kell letölteni?"

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.