Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kis közép-amerikai ország az USA-t kiütve jutott ki első vébéjére, egy fantomgóllal.

Mondhatnánk, hogy boldog, boldogtalan kijut a világbajnokságra, csak mi nem, de óriási hiba lenne azt állítani, hogy Izland vagy épp Panama érdemtelenül lenne ott. Na jó, Panama esetében azért merülnek fel kétségek.

Az utolsó fordulóban ugyanis úgy verte meg Costa Ricát, hogy megadtak egy gólt, ami egyáltalán nem haladt át a gólvonalon, de még olyan nagyon határeset sem volt. Csak épp nem látta a játékvezető, és az asszisztens ítélt, aki egyébként szintén nem láthatta.

Ezzel szereztek vezetést a panamaiak, amit még kiegyenlített Costa Rica, de végül Torres a 88. percben megszerezte a győztes gólt, így Panama 13 pontos lett, akárcsak a Mexikót verő Honduras, de még ez is elég lett volna USA-nak, ha megveri Trinidad és Tobagót. De kikapott. Így nem is érdemelte meg a vébét, mégis ki lehet mondani, hogy a sorozat legnagyobb meglepetése, hogy Panama ott lesz, USA pedig nem. Főleg, hogy október 7-én 4–0-ra nyert az Egyesült Államok kettejük meccsén.

Panamában egyébként kábé 4 millióan élnek, tehát sokkal többen, mint Izlandon, viszont sokkal kevesebben, mint Magyarországon. A területe is 15 ezer km²-rel kisebb nálunk. De látható, nem ezen múlik, hanem a megfelelő szakmai munkán.

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.