Premier League: az összes csütörtöki meccsen hibázott a VAR
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És persze a játékvezetés, amit maga a liga ismert el. Egyre több a kínos eset.

Megváltóként tekintettünk a videobíró érkezésére a futballban, de mintha a játékvezetők meg akarnák buktatni a rendszert. Vagy tényleg ennyire bénák.

Másról sem szól a spanyol és katalán sajtó hetek óta (a Barca-vezetés töketlenkedése mellett), mint a VAR hibáiról, melyek rendre a Real Madrid javára tévednek, erre most Angliában is a videobíró került terítékre. A BBC műsorában a Premier League vezetése volt kénytelen elismerni, hogy az összes csütörtöki mérkőzésén hibázott a játékvezetés és a VAR a büntetők megítélésénél.

  • A Bournemouth–Tottenham meccsen Joshua King volt szabálytalan Harry Kane-nel szemben, de nem kapott büntetőt a Hotspur. A liga szerint elmaradt egy jogos tizenegyes.
  • Az Everton–Southampton bajnokin viszont egy jogtalan tizenegyest rúghatott a Soton – mázli, hogy kimaradt.
  • A legdurvább eset az Aston Villa–Manchester United meccsen volt, az MU úgy kapott büntetőt, hogy Bruno Fernandes volt szabálytalan, megtaposta a védőt, Jonathan Moss spori mégis a tizenegyespontra mutatott. A VAR visszanézte, az ítélet maradt.

Valamit gyúrni kell a rendszeren, mert az nem kérdés, hogy szükség van rá, csak épp hasznosabb lenne, ha nem idióták, dilettánsok, elfogultak (...) kezelnék teljes ad hoc módon.

(Fotó: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.