Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sikeres évet zárt a Ferencváros, ezt a Nemzeti Sportnak adott interjújában Szerhij Rebrov is megerősítette. De beszélt a spanyolországi edzőtáborról és az új igazolásokról is, valamint időközben kiderült, melyik játékos veszíthette el a motivációját.

Megkérték az ukrán szakembert, hogy egy mondatban foglalja össze a közelmúltat:

Aztán Rebrov elmondta, hogy az a cél, hogy minimum tartani kell ezt a szintet. A futballban apróságokon múlik a siker, de abban biztos, hogy ha az élvonalban szeretnének maradni, minden nap a legjobbat kell nyújtani, ami a szürke hétköznapokra ugyanúgy vonatkozik, mint amikor mérkőzés van.

„Nem kérdés, ismét bajnokok akarunk lenni, márpedig ehhez tavaszra ismét remek formába kell kerülnünk.”

Ebben segíthetnek az új játékosok is, valamint a spanyolországi edzőtábor, ahova kedden utazik a Ferencváros. Eddig két magyar, Vécsei Bálint és Szánthó Regő csatlakozott a kerethez, valamint a fiatal argentin Gastón Lódico, de ő még nem írt alá az interjú időpontjában.

Egyelőre ismerkedünk egymással” – mondta Rebrov.

Elmondta, hogy mindketten ügyes játékosok, biztos benne, hogy a segítségükre lesznek, de egyelőre meg kell ismerniük azt a filozófiát, amelyet képvisel Rebrov.

Az érkezők miatt távozók is lesznek a télen.

Úgy tűnik, hogy az ukrán középpályás, Danilo Ignatyenko és a korábbi magyar válogatott támadó, Priskin Tamás veszíthette el a motivációját, ők nincsenek ott az utazó keretben. Ignatyenkót vélhetően visszaküldik a klubjába, hiszen csak kölcsönben játszik a Fradiban.

Az edzőtáborban a kolozsvári CFR és a belga Genk is a a Fradi ellenfele lesz, nem véletlenül.

Nem szeretem a lötyögést. Az elmúlt fél évben szintet léptünk a Ferencvárossal, a selejtezőkben és az Európa-liga csoportkörében is bizonyítottuk, hogy magasabban jegyzett csapatokkal szemben is helytállunk. Annak nem lenne értelme, ha a téli felkészülés alatt könnyű ellenfelekkel találkoznánk, és két-három-négy góllal győznénk. Az erősebb csapatok ellen lehet fejlődni, arról nem is beszélve, hogy a hibákat most szeretném látni, nem pedig január végén, amikor már tétmérkőzésen lépünk pályára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.