Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze nincs abban semmi meglepő, ha valaki egy sérülés miatt kihagy fél évet és ezért lejjebb csúszik a ranglistán, ám mégis nehéz ezt felfogni.

Hiszen mégiscsak Roger Federerről van szó. Arról a játékosról, aki 237 héten át folyamatosan, egyhuzamban vezette egykoron a férfiak listáját. Évekig az ő nevével kezdhettük a sort, majd következett Nadal és harmadikként Djokovics. Ez a trió és ez a sorrend annyira megbonthatatlannak tűnt, hogy a jelenlegi állást tényleg nehéz megemészteni.

Egyrészt a korábbi örökös negyedik, Andy Murray átvette a vezetést Djokovicstól, másrészt pedig Nadal és Federer is visszacsúszott. A spanyol jelenleg a 8. helyen áll, a svájci pedig egészen a 16. pozícióig esett vissza.

Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy mindez a hosszú kihagyásnak köszönhető, nem pedig annak, hogy a svájci elfelejtett volna teniszezni.

A szurkolói persze bíznak abban, hogy kedvencük gyorsan visszanyeri régi formáját és jövőre megkezdi a felzárkózást. Ebben pedig mi magunk is reménykedünk, hiszen kétségtelenül a világ egyik legmeghatározóbb és legelegánsabban teniszező sportolóját tisztelhetjük benne, akinek a játékában még sokáig szeretnénk gyönyörködni.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.