Biztos a San Marino elleni vasárnapi győzelemben Marco Rossi, a világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember – akinek tanítványai csütörtökön a lengyelek elleni 3–3-mal kezdtek, majd szerdán Andorrában is pályára lépnek – szombati online sajtótájékoztatóján elmondta, a miniállam otthonában sorra kerülő összecsapáson is a már többször bevált három belső védős rendszerrel kezd majd, ugyanakkor elképzelhető, hogy a mérkőzés közben kell változtatni a várhatóan mélyen védekező hazaiakkal szemben.

Tisztában vagyunk azzal, hogy miként kell megközelítenünk ezt a mérkőzést, és biztos vagyok benne, hogy sikerül megnyerni a találkozót – fogalmazott a sajtótájékoztatón Marco Rossi. – A lengyelek elleni mérkőzés megkövetelt egy bizonyos fajta hozzáállást, a következő két mérkőzés viszont egészen másfajta megközelítést igényel majd. A hazaiak biztosan mélyen védekeznek majd, és lezárják előttünk a területeket. A hozzáállás rendkívül fontos lesz, mert a hibák megengedhetők, de a hozzáállásból sosem lehet engedni. Nem a játékrendszer számít a mérkőzésen, kizárólag a megfelelő hozzáállás hozhatja meg a várt eredményt. Követjük az elgondolásainkat, ezúttal is három belső védős rendszerben kezdünk, de a mérkőzés alakulása alapján elképzelhető, hogy változtatunk mérkőzés közben. A kezdőcsapatban lesznek változások a csütörtöki mérkőzéshez képest, ahogyan ősszel is voltak változások az egyes mérkőzések kezdőcsapatában, és akkor is helyt álltak azok, akik helyettesítették a kiesőket.

Marco Rossi elmondta, kiváló a kapcsolata Franco Varrellával, San Marino szövetségi kapitányával, akinek 1989-ben a játékosa is volt Bresciában. Hozzátette, a szakembernek minden tudása megvan ahhoz, hogy megnehezítse a magyar csapat dolgát, ugyanakkor az edzőknek a pályán kívül kisebb a ráhatása a játékosok teljesítményére, ő pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy a magyar válogatottat sokkal jobb futballisták alkotják.

A várható összeállítással kapcsolatban Rossi megjegyezte, a Lipcsébe visszatérő Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes kezd majd. A Ferencváros kapusában maximálisan megbízik, hiszen többször is bizonyított már.

(MTI; MLSZ)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.