Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyar válogatott pontot hozott el a Nemzetek Ligája-csoportja legerősebb csapatának otthonából, Marco Rossi szövetségi kapitány büszke is a játékosaira. És már az Eb-pótselejtezőre is figyel.

„Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk az októberi három találkozó közül. Az orosz játékosok fizikálisan roppant erősek, a gyorsaságuk és fizikai adottságaik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, a második félidőben sokat szenvedtünk a pályán, hogy tartani tudjuk az eredményt.

Ebben a periódusban ellenfelünk közel járt a gólszerzéshez, a játékosaim viszont oroszlánként harcoltak a pályán, egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet, végig segítették egymást, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk, mert úgy gondolom, ez a legfontosabb, bármi is az eredmény a mérkőzés végén.

Elmondta, szerettek volna nyomást gyakorolni ellenfelükre, letámadni őket a saját térfelükön, de éppen az említett fizikális erejük miatt erre nem volt lehetőség, főleg a második félidőben. Hozzátette, hogy nem gyakran fogunk olyan kiemelkedő fizikai mutatókkal rendelkező riválissal játszani, mint amilyen az orosz válogatott.

Rossi a novemberi Eb-pótselejtezős ellenfélről, Izlandról is beszélt. A kapitány elmondta, az északiak más stílusú focit játszanak, másak az erősségeik, mint a legutóbbi riválisoknak, és ezt onnan is tudja, hogy már hónapok óta figyelik őket, tudják, mire számíthatnak tőlük.

Bizakodhatunk.

(Fotó: MLSZ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.