Rossi két támadóval kezd Andorra ellen

Változtat a felálláson, ami nem meglepő, mert Albánia ellen fél csatárral álltunk fel.

Albániában Sallai Roland egyedül volt elöl, holott ő nem is igazán csatár, de Andorra ellen más lesz: két csatárral küldi pályára csapatát szerdán, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn Marco Rossi, írja az MTI.

Az olasz szakember keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest, különösképpen a jelenlegi helyzetben, amikor a gárda szeretné elfelejtetni az előző két mérkőzésen történteket. A tréner kiemelte, a legfontosabb a győzelem, valamint szeretnének jó teljesítményt is nyújtani, és ha ez több góllal is párosul, azt pluszként fogja fel.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt két napban nem a megszokott rutin szerint dolgoztak, számoltak az angolok és az albánok elleni vereség hatásával. Hozzátette, sokat beszélgetett a szakmai stáb a futballistákkal, akiknek reményei szerint sikerült megfelelően feldolgozniuk a történteket, és így szerdán képesek lesznek legjobbjukat nyújtani.

„Lesznek változások a felállásban, főleg mivel támadóbb játékra készülünk. A helyzet attól függ, hogy épp mi birtokoljuk-e a labdát és támadunk, vagy pedig védekező fázisban vagyunk, és igen fontosak az átmenetek is. Albánia ellen, noha nagyjából ugyanannyit birtokoltuk a labdát, kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Nem voltunk elég türelmesek a labdabirtoklás fázisában.

Andorra valószínűleg mélységben fog védekezni, nekünk pedig járatni kell a labdát és keresni a lehetőséget, ebből fakadóan biztosan jó időbe fog telni, mire fel tudjuk törni a védelmüket és meg tudjuk szerezni az első gólt – nyilatkozta az mlsz.hu-nak.

A szövetségi kapitány az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségekről elmondta, előbbivel alapvetően kalkulálni lehetett – a 4–0-ra elvesztett találkozón az első bekapott gól megtörte a csapatot –, az elbasani összecsapás viszont sok kivetni valót hagyott maga után, de a vereségekből sokkal többet lehet tanulni, mint a győzelmekből.

A Puskás Arénában szerdán 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

(MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.