Rossi szerint a futballisták fiatalemberek, de nem hülyék

Marco Rossinál legalább annyira fontos, hogy egy edző jó ember is legyen.

A kapitány a róla megjelenő könyv bemutatója kapcsán adott interjút a Nemzeti Sportnak, és több olyan érdekességről is mesélt, amit nem tudtunk róla, sőt úgy általában nem tudunk az edzőkről. Merthogy nem elég, ha egy fociedző ért a szakmájához, pedagógusnak és embernek is kell lennie.

Rossi szerint az edzőnek talán az a legnehezebb feladata, hogy hiteles legyen a játékosai előtt. Olyan feladatokat kell tőlük kérni, amelyeket képesek végrehajtani, és becsukott szemmel is meg tudnak csinálni.

„Emlékszem, Tallinnban, a három hármas döntetlen után a sajtótájékoztatón újságírók előtt úgy fogalmaztam: nem vagyok biztos benne, hogy én vagyok a megfelelő személy erre a pozícióra. Nem azért mondtam, mert nem bízom magamban és a stábomban, sokkal inkább azért, mert nem voltam biztos abban, hogy a játékosok képesek-e, vagyis inkább akarnak-e követni engem. Nos, az elmúlt napok meggyőztek arról, hogy a futballisták beálltak mögém a sorba. Az eredmények és a látottak is ezt bizonyítják.”

Azt vallja, manapság a futball nem a különböző hadrendek, a 4–3–3-as, a 3–5–2-es szisztéma körül forog. A modern futballban a játékrendszerek mérkőzés közben is gyakran változnak. Szerinte a válogatottnál az a legfőbb probléma, hogy nincs elegendő idő arra, hogy mindent aprólékosan begyakoroljanak. De úgy vette észre, hogy a keretbe meghívott játékosok taktikai téren is sokat fejlődtek az elmúlt hetekben, hónapokban.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon