Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a magyar válogatott egyelőre bő, 30 fős keretét az Európa-bajnokságra. A sajtótájékoztatón a hiányzókra kérdeztek rá, nem volt boldog.

Elmondta, hogy minden játékost követnek, egyetlen hétvége sem telik el anélkül, hogy ne néznének meg 30 mérkőzést.

„Sokszor elmondtam már, milyen kritériumok alapján válogatom ki a játékosokat, és továbbra is ezek döntenek.”

Dárdai Márton

Ezt már korábban is elmagyaráztam, nekem 2018 óta egy vesszőparipám, hogy a munkatársaimmal minden egyes magyar játékost figyelemmel követünk. Tehát önök szerint én nem figyeltem Dárdai Mártonra? Kevés mérkőzése volt még csak a Bundesligában. Két-három mérkőzésen nem játszhatott, mert volt némi fizikai problémája. De vele is kapcsolatban vagyunk, rá is kérdeztünk, hogy akar-e játszani a magyar válogatottban, és még várjuk a válaszát. Tehát, amikor ő eldönti ezt, és nyilván emellett dönt, akkor eldönthetjük, hogy behívjuk-e.

Dzsudzsák Balázs 

Ezért is gondolom, hogy ha tisztában vannak a kritériumaimmal, tudják, hogy milyen választ adok erre a kérdésre. Én mindig is olyan szabályokról beszéltem, amelyek világosak, átláthatóak, és amelyek alapján már hosszú ideje eldöntjük, hogy milyen játékosokat hívunk a keretbe. Ezektől nem fogok eltérni, még ha nyilván egyszer-kétszer kivételt tehetek.

Beszélt Szoboszlairól, aki az egyetlen kivétel, őt úgy hívta be, hogy most épp sérült, az utóbbi hónapokban nem játszott.

„Gondolom, valamennyien egyetértenek velem, hogy ő talán a legnagyobb tehetség, aki most Magyarországon rendelkezésünkre áll és igyekszünk alaposan megnézni, hogy az Eb-mérkőzések előtt behívható-e. Ezen kívül semmi más változó nincs.”

A magyar keret:

Dzsudzsi:

(Fotó: MLSZ)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.