Maurizo Sarri nehéz hetek elé néz, a Chelsea kétszer is akkorát égett, hogy ma már nem érdemes arra fogadni, elküldi-e az olaszt. Az okokat boncolgatták a Malmö elleni El-meccs előtt.

Rio Ferdinand már az Arsenal elleni sima 2–0-s vereség után elmondta, mitől omlott össze teljesen a Chelsea. Szerinte épp a Sarriball kulcsjátékosa mond csődöt Angliában: Jorginho.

Azért is kényes téma a brazil-olasz középpályás szerepeltetése, mert Sarri miatta más poszton játszatja a világ talán legjobb védekező középpályását, N'Golo Kantét. Ők ketten fogják Sarri vesztét okozni. Ferdinand szerint Jorginhónak hiába van kábé 2000 passza a szezonban, még egy gólpasszt sem adott; védekezésben is gondjai vannak; és nem tud eleget futni.

De akkor miért ragaszkodik hozzá Sarri 6-os poszton, miközben a világbajnok és világklasszis Kantét az idegen 8-asra száműzte?

Amikor az újságírók rámutattak, hogy Kanté világbajnokságot és két Premier League-címet nyert, valamint a PL legjobbja is volt, Sarri ennyit válaszolt:

„De egy másik rendszerben.”

Jorginho tényleg jobban passzol, szinte mindenkinél, azonban általában oldalra, csak a biztosra megy, a legritkább esetben előre, nincsenek kulcspasszai. A menedzser hozzátette, érti a szurkolók csalódottságát, de szerinte mentális változásra van szükség, nem pedig a felálláson kell módosítani.

Addig köti az ebet a karóhoz az olasz, amíg kereshet másik csapatot, mert már melegít az utódja.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon