Maurizio Sarri lesz a Chelsea edzője, és viheti magával a fél Napolit is

Óráról órára biztosabb, hogy Antonio Contét lecseréli a Chelsea Maurizio Sarrira. Ő meg a fél csapatát vinné magával Londonba.

Az már egy ideje tény, hogy Carlo Ancelotti lett az edző Nápolyban, aláírt a tapasztalt és sikeres szakember, viszont még mindig van szerződése Sarrinak is. És eközben Antonio Conte kontraktusa is él még a Chelsea-nél, mégis egyre több lap ír arról, hogy napok, sőt talán órák kérdése és Maurizio Sarri lesz a Chelsea menedzsere.

Ma már az a téma, hogy a rendkívüli tudással rendelkező egykori bankár, aki 55 évesen lett első osztályú tréner, vinné magával a fél a mostani és korábbi Napolit is.

De előbb persze rendezni kéne a szerződéseket. A Daily Mail szerint is eldőlt, hogy Sarri lesz az új tréner, és Gianfranco Zola lesz az asszisztense. Antonio Conte 9,5 millió fontos kompenzációs díjat fog kapni, mivel fel kell bontani vele a még élő szerződését. De a Napolinak is tejelni kell Sarriért, hiszen még élő szerződése van: állítólag 3,5 millió fontot. Összesen tehát 13 millióba került, hogy Sarri üljön le a londoni kékek kispadjára.

Plusz a játékosok, akiket hozna:

  • Kalidou Koulibaly – a szenegáli középhátvéd miatt évek óta ostromolják a Napolit, de eddig ellenállt, most az edző személye miatt akár válthat is az erős, atletikus bekk.
  • Jorginho – a legkapósabb nápolyi, a Man. City állítólag már meg is egyezett vele, de lehet, hogy inkább követi Sarrit. Fábregas utódja lehetne.
  • Dries Mertens – a mélynövésű belga 31 korára érte el a csúcsteljesítményt, a szélen és középen is magas szinten játszik, 18 gólt rúgott a bajnokságban, és már a vb-n is betalált.
  • Elseid Hysaj – az albán jobbhátvéd egy viszonylag hiányposztra érkezne, mivel Victor Moses inkább csatár, Davide Zappacosta meg nem vált be.
  • Gonzalo Higuaín – a korábbi Napoli-csatár most a Juvéban játszik, de a bajnok vissza akarja vinni Moratát, így cserélhetnek is akár.

(Fotó: Francesco Pecoraro/Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon