Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyorsan le is lőjük a poént: egy magyar labdarúgó! Mégpedig egy nagyon fiatal és nagyon drága magyar focista.

Megírtuk, hogy a 19 éves Schäfer András a Serie A-ban szereplő Genoába igazolt, az MTK középpályásáért egymillió eurót fizettek az olaszok. Vele készített interjút az index, és bizony egy részt muszáj kiemelnünk.

Szidjuk a fiatalok hozzáállását, megrójuk őket azért, mert nem kellően motiváltak, csak a pénz és a haj érdekli őket. De vannak kivételek. Például Schäfer András. Talán azért tart ott, ahol.

Természetesen máris megkérdezték, milyen különbséget érzett a kinti és a hazai edzésmódszerek között.

Ami nagyon látványos volt, az a labda nélküli mozgás. Itt a kettő a kettő vagy három a három elleni játékban is úgy kellett mennem az emberrel, hogy végig sprintben közlekedett. Úgyhogy ezt próbáltam én is rögtön elsajátítani, és minél többet futni labda nélkül. Ez volt, ami nagyon szembetűnő volt.

De ennél sokkal érdekesebb a rész, ahol a pénz kerül szóba. Az Index felvetette, hogy anyagilag is feljebb lépett a váltással.

Természetesen itt az olasz élvonalban más fizetések vannak, mint mondjuk az MTK-nál.

Azt is elmondta, hogy ő igazából soha nem tudta megérteni azokat a fiatalokat, akik inkább itthon maradnak, mert itt is megkapják azt a pénz, mint külföldön, így kényelmesebb.

„Ez nálam nem merülhetett fel.”

András, le a kalappal, és sok sikert, ezt a mondatot meg kérjük, minden klub varrassa fel egy falvédőre és mehet az öltözőbe.

Itt a teljes interjú, érdemes elolvasni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.