A Barcelonától nyár végén menesztett Quique Setién egy interjúban kissé sejtelmesen utalgatott arra, hogy ugyan nagy élmény volt Lionel Messit edzeni, de egyben nehéz is volt kezelni a klasszist.

Setién nem tudta kivívni Messi tiszteletét, és nyilatkozatában arra utalt, hogy valahol csendben mégiscsak az argentin csapatkapitány irányított. Michael Jordan példája legalábbis erre utal:

Ugyanakkor van egy másik oldala is a játékosoknak, melyet jóval nehezebb menedzselni. Ez a játékos személyiségének egy része, melyet talán a Michael Jordanről szóló, The Last Dance című sorozat szemléltet leginkább. A filmben olyan dolgokat is láthatsz, melyre nem is gondoltál volna.

„Nehéz őt edzeni. Ki vagyok én, hogy megváltoztassam? Ha elfogadták olyannak amilyen, és nem változtatták meg. Keveset beszél, visszafogott, de eléri, hogy megértsd, amit akar.”

Mindez érintheti a jelenlegi edzőt, Ronald Koemant is, sőt, még nehezebb dolga lehet, elvégre Messit gyakorlatilag erőszakkal tartották Barcelonában. A holland azonban mást mondott, ami jelen helyzetben – ha esetleg mégsem igaz –, remek politikai húzás.

Mondjuk neki könnyebb lehet kivívni a tiszteletet barcelonai legendaként.

(Fotó: Tullio Puglia - UEFA/UEFA via Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.