Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki rendkívül csalódott a vereség miatt, ugyanakkor becsülettel elismeri, hogy a Vardar Szkopje vasárnap este jobb volt a Veszprémnél. De vajon miért?

A Sport TV szakértői némileg értetlenül álltak az események előtt, merthogy a Veszprém esélyesebbnek tűnt, mi több, ki is mondták: jobb csapat, mint a Vardar. És igen, ha a valós tudásának megfelelően játszott volna, akkor minden bizonnyal nyer, ezt láthattuk a második félidő elején.

Ilyet kijelenteni nyilván szakmaiatlan, és ennél fogva nem is fogjuk szakmailag értékelni a döntőt, pontosabban nem mi. Két nyilatkozat volt árulkodó a meccs után, ami szakmai és lélektani megközelítése is az eseményeknek.

A magyar szövetségi kapitány, Vladan Matic nagyon maga alatt volt stúdióban, megviselte a vereség, és többször is kitért arra, hogy a védelem milyen pocsék volt az első félidőben. Két korábbi játékosa, Blagotinsek és Mackovsek volt a hármas védő pozíciójába állítva, és számtalan hibát elkövettek.

Nem mondta ki a szerb származású kapitány, de burkoltan utalt arra, hogy ez szakmai hiba lehetett. Mivel Moraest bármikor meg tudták játszani, a belső védekezést át kellett volna szervezni, tömörebben kellett volna bekkelni. Kellett volna valami választ a Szkopje játékára.

Bár tegyük hozzá, Nagy Laci sérülése és Ilic kora miatt mindezeket nem lett volna könnyű személyi változtatásokkal elérni. Nem beszélve arról, hogy Kristopansra meg ki kellett lépni.

A másik nyilatkozat Sterbik Árpádé, amely némileg egybecseng Maticéval, de itt nem szakmai, hanem mentalitásbeli gondok merültek fel.

Könnyű gólokat kaptunk beállóból, a védelem nem működött. Roli valóságos tűzpárbajba került, egy-két labdába belekapott, de nagyon nehéz dolga volt. Támadásban eladogattuk a labdát, így nem lehet. 

Sajnálom, és nemcsak azért, mert több van ebben a csapatban, hanem a visszavonuló Laci és Momo miatt is. Meg egyes játékosok miatt, mert

Nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy dekódoljuk, Sterbik szerint néhány játékos nem vette kellő komolysággal a meccset. Talán már elhitték, hogy úgyis meglesz, vagy talán túlzottan is remegett a kezük.

A visszavonuló Nagy László végül nem tudott BL-győzelemmel búcsúzni, viszont elég pontosan rátapintott, hogy mennyire görcsös volt a Veszprém:

Pont a legrosszabbkor, a legfontosabb meccsen.

(Fotó: Juergen Schwarz/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.